Strategie defectuoasa a Casei Albe. Pe toate fronturile castiga Rusia. Razboaiele lui Trump, mai mult vorbe decat actiuni

Venezuela, pe primul loc in lume in topul resurselor de petrol, se afla sub embargo american si al unor state latino-americane, care au exclus-o din Mercosur, bloc economic in care era membru deplin, pentru reprimarea din ce in ce mai violenta a revoltelor de strada, peste 120 de protestatari fiind ucisi in patru luni de manifestatii zilnice. Iranul si Coreea de Nord, sub protectia Moscovei In privinta Iranului si a Coreii de Nord, tari ce coopereaza pentru dezvoltarea programelor balistice si nucleare, in ciuda sanctiunilor, Administratia Trump si insusi presedintele au lansat mai multe amenintari.

acum 82 luni (14 Aug 2017)

SUA si Rusia se afla in competitie pentru a-si implementa strategiile concentrate pe resursele de petrol si gaze, incercand sa-si impuna influenta in zonele respective.

Insa, in timp ce Donald Trump se iroseste in amenintari si in actiuni militare departe de a fi decisive, Putin se impune pas cu pas, reusind sa-i tina pe americani ocupati, prin alimentarea unor conflicte "adiacente". In timp ce isi amplifica discursul belicos impotriva Coreii de Nord, Trump a avertizat ca nu exclude o actiune militara si in Venezuela.

Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, se afla sub presiunea Americii si a statelor latino-americane pentru ca a impus Adunarea Constituanta, un instrument politic menit sa inlocuiasca Parlamentul dominat de opozitie si sa reprime revolta populatiei impotriva regimului sau. Oriunde isi indreapta privirile si degetul acuzator, amenintand cu interventie militara, Trump reuseste sa formeze un bloc impotriva lui si a SUA, ca "putere imperialista", iar Rusia se face purtatorul de cuvant al tuturor acestor natiuni "opresate" de America! "SUA stau alaturi de poporul venezuelean in fata opresiunii continue a regimului Maduro", se comunicase de la Casa Alba. Venezuela, pe primul loc in lume in topul resurselor de petrol, se afla sub embargo american si al unor state latino-americane, care au exclus-o din Mercosur, bloc economic in care era membru deplin, pentru reprimarea din ce in ce mai violenta a revoltelor de strada, peste 120 de protestatari fiind ucisi in patru luni de manifestatii zilnice. In ciuda resurselor bogate, din cauza politicii "revolutionare" comuniste practicata de "bolivarieni", cea mai mare parte a poporului a ajuns intr-o stare de saracie sub nivelul supra-vietuirii.

In Siria, Putin a scos din joc SUA

Si in Siria, SUA au fost alaturi de poporul revoltat impotriva regimului criminal al lui Bashar al Assad, care a determinat cea mai mare catastrofa umanitara de la Al Doilea Razboi Mondial. Si inca nu ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro