Strategia infailibila pentru indeplinirea obiectivelor trasate de Anul Nou

Strategia infailibila pentru indeplinirea obiectivelor trasate de Anul Nou

"Lista e lunga si cuprinde, ca de obicei, chestiuni foarte variate: ar putea include greutatea pe care vrem sa o pierdem, evolutia pe care o dorim in cariera, finante, relatii, tot soiul de lucruri pe care vrem sa le facem. Noul an - reper de timp care motiveaza Oamenii au nevoie de un astfel de reper temporal deoarece creeaza un fel de contabilitate mentala "inainte" si "dupa". Mai mult, cercetari recente publicate de portalul la-psiholog.ro, realizate asupra acestui fenomen, pun in evidenta efectul de "nou inceput de an", care ajuta oamenii sa actioneze mai bine, le creste chiar motivatia. "Uneori, lista seamana destul de mult cu cea scrisa si anul trecut: vreau sa slabesc, sa ma apuc de sport, sa petrec mai mult timp cu copilul, sa promovez la serviciu, sa dau la facultate, sa iau licenta.

acum 59 luni (5 Jan 2016)

In momentul in care ne stabilim obiective pentru un an nou, ne promitem ca si ne vom schimba! Avem sentimente amestecate legate de ceea ce lasam in urma si ceea ce am vrea sa traim de acum inainte. Mai toti ne dedicam ceva timp pentru a reflecta asupra a ceea ce ne-am dori sa se intample in viata noastra in acest an.

"Lista e lunga si cuprinde, ca de obicei, chestiuni foarte variate: ar putea include greutatea pe care vrem sa o pierdem, evolutia pe care o dorim in cariera, finante, relatii, tot soiul de lucruri pe care vrem sa le facem. Ne gandim la nevoile noastre, la imperfectiunile noastre pe care le-am putea schimba, la lucrurile pe care vrem sa le realizam. Noul an - reper de timp care motiveaza Oamenii au nevoie de un astfel de reper temporal deoarece creeaza un fel de contabilitate mentala "inainte" si "dupa". Schimbarea incepe cu un gand, subliniat de o dorinta sau chiar de ceva mai puternic, o sursa de inspiratie. Mai mult, cercetari recente publicate de portalul la-psiholog.ro, realizate asupra acestui fenomen, pun in evidenta efectul de "nou inceput de an", care ajuta oamenii sa actioneze mai bine, le creste chiar motivatia. Daca nu suntem pregatiti pentru schimbare la inceput de an? Pentru cei care nu sunt gata sa isi aplice planurile chiar de la 1 ianuarie, exista alternative. Putem alege o alta data, cum ar fi inceputul unei saptamani noi sau a unei luni, inceputul unui nou sezon, ziua de nastere... Cu o conditie: sa nu fie un "de maine!" "Uneori, lista seamana destul de mult cu cea scrisa si anul trecut: vreau sa slabesc, sa ma apuc de sport, sa petrec mai mult timp cu copilul, sa promovez la serviciu, sa dau la facultate, sa iau licenta. Cercetarile lui John Norcross, care a studiat procesul de stabilire a obiectivelor si respectarea acestora inca din anii 1980, releva ca doar 8% din cei care isi stabilesc obiective la inceput de an si le vor indeplini in totalitate. 75% din promisiunile pe care le facem se clatina inca din prima saptamana, doa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro