Strategia debila a statului impotriva agresorilor sexuali

Strategia debila a statului impotriva agresorilor sexuali

"Nu s-a intamplat absolut nimic de atunci, in afara de promisiunile pe care doamna ministru le face de fiecare data cand se intampla ceva. Cine ar putea sa vina de hac pedofililor Expertul criminolog Dan Antonescu explica de ce este nevoie de o structura specializata care sa ancheteze cazurile de agresiuni sexuale. Este nevoie de ofiteri specializati, pentru ca este o infractiune aparte, si ca mod de operare, dar si din perspectiva victimelor - persoane lipsite de aparare.

acum 72 luni (25 Apr 2018)

Cazul unui violator in serie, care are la activ si o crima, arestat la inceputul saptamanii dupa ce a atacat mai multe femei in sectorul 2 al Capitalei, readuce in discutie problema agresorilor sexuali care, in Romania, nu sunt monitorizati asa cum se intampla in alte state.

Asa s-a intamplat si dupa scandalul politistului pedofil Eugen Stan, cand ministrul de Interne Carmen Dan a promis masuri urgente pentru eficientizarea anchetelor in astfel de cazuri.

Astfel, la capitolul "promisiuni neonorate" figureaza mutarea tuturor cazurilor de pedofilie la Politia Capitalei pentru ca informatiile sa fie centralizate. In prezent, aceste fapte sunt cercetate de angajatii sectiilor de politie astfel ca acestia nu stiu daca infractorii pe care ii cauta au mai actionat si pe raza altor sectoare din Capitala. Asta a facut ca multe anchete de pedofilie sa bata pasul pe loc, iar agresorii sexuali sa poata ataca in continuare.

Abia dupa prinderea politistului Eugen Stan, ofiterii Serviciului Omoruri au fost lasati sa centralizeze toate cazurile nerezolvate de agresiuni sexuale asupra minorilor din ultimii ani. Cat il priveste pe politistul Eugen Stan, acesta a reusit sa "stranga" nu mai putin de 15 astfel de fapte pe numele lui.

Mai mult, Carmen Dan a promis si schimbarea procedurilor de testare a politistilor pentru ca in sanul Politiei sa nu-si mai gaseasca adapost pradatori sexuali.

O alta problema este numarul insuficent de psihologi in Ministerul de Interne, un specialist testand aproximativ 1.000 de cadre.

"Nu s-a intamplat absolut nimic de atunci, in afara de promisiunile pe care doamna ministru le face de fiecare data cand se intampla ceva. Nu am cunostinta ca au fost facute schimbari, ca ar fi fost angajati mai multi psihologi in Ministerul de Interne sau ca s-ar fi schimbat bateriile de teste psihologice. (...) E clar ca e nevoie d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro