Stire ca la Radio Erevan: Presedintia si SRI au comandat spionarea lui Kovesi. Iohannis: "Este caraghios. SRI a participat la prinderea infractorilor"

Stire ca la Radio Erevan: Presedintia si SRI au comandat spionarea lui Kovesi. Iohannis:

Dragomir ar fi avut, in 1 februarie si 16 martie, intalniri in Bucuresti cu suspectul Dan Zorella, imprejurari in care cei doi au discutat atat de contextul si necesitatea operatiunii, scopul si presupusele persoane care stau in spatele operatiunii si care sunt interesate de reusita acesteia, cat si de natura si toate conditiile concrete ale operatiunilor investigative, informative si intruzive, inclusiv cautarea si obtinerea corespondentei electronice ale tintelor, negocierea si stabilirea bugetului, plata operatiunii si comisionul de succes, precum si modalitatea de diseminare in media internationala a eventualului rezultat, pentru asigurarea cat mai prompta a obiectivului stabilit.

acum 47 luni (21 Oct 2016)

Ca unii infractori s-au gandit ca este interesat sa spuna ca SRI si presedintele ii apara, aceste afirmatii sunt total nefondate. Cine este Dan Zorella

Reactia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis a venit dupa ce postul de televiziune Romania TV- controlata de deputatul Sebastian Ghita si site-ul stiripesurse.ro au prezentat "exclusiv" declaratia data in Israel de Dan Zorella, cercetat de procurorii DIICOT in dosarul "Black Cube". Zorella este co-fondator si director executiv a firmei israeliene de investigatii Black Cube, si este unul dintre cei care au autorizat spionarea sefei DNA in Romania, procurorulsef Laura Codruta Kovesi.

Potrivit documnetului citat (declaratia lui Zorella), misiunea agentilor israelieni ai Black Cube era una autorizata la cel mai inalt nivel in Romania, iar spionii urmau sa primeasca sprijin si sa functioneze ca celula a SRI. (Sursa foto: stiripesurse.ro) Dagan apare in declaratie

In documentele citate apare si numele lui Meir Dagan - fost director Mossad in perioada 2002-2011, care a fost director onorific la "Black-Cube". Zorella s-ar fi intalnit cu Dagan si i-ar fi spus de propunerea venita din partea fostului colonel SRI, Daniel Dragomir- arestat in acet dosar.

"I-am precizat lui Dagan ca, din cate am inteles noi din prima intalnire cu Daniel, clientii care stau in spatele proiectului sunt Hellvig si presedintele. Diversiunea cucuveauamov@gmail.com

Informatiile privind spionarea Laurei Kovesi de catre presedintele Iohannis si seful SRI Eduard Helvig nu sunt primele acuzatii fara suport real lansate de postul Romania Tv impotriva sefei DNA si a celor care o sustin. Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, declara, recent, ca Sebastian Ghita, cel care controleaza postul Romania TV, este martor in dosarul "Black Cube", iar adresa de e-mail indicata de acesta ca apartinand Laurei Kovesi, cucuveauamov@gmail.com, nu apare in cauza.

"Pana la acest moment, adresa de e-... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro