Stimulentele Gabrielei Firea pentru cresterea natalitatii: "pleasca" si "masura populista"

Stimulentele Gabrielei Firea pentru cresterea natalitatii:

Cu cat a scazut rata natalitatii in Capitala In raportul de specialitate scrie ca, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), in perioada 2010 -- 2015, numarul nou-nascutilor vii, ai caror parinti au rezidenta in Municipiul Bucuresti, a scazut: daca in anul 2010 s-au inregistrat 21.147 copii, in anul 2015 s-au inregistrat 19.255 copii. (...) Conform datelor prezentate de catre Consiliul National al Persoanelor Varstnice, ponderea populatiei tinere (0 -- 14 ani) si a celei adulte (15 -- 65 ani) se va reduce, in timp ce proportia populatiei de peste 65 de ani si peste va creste exploziv, apropiindu-se de 20% in anul 2030 si depasind 26% in anul 2026", se mentioneaza in acelasi document.

acum 62 luni (4 Jun 2017)

Mai ales cand vorbim de Bucuresti, un oras unde traiul presupune niste costuri mult mai mari fata de alte zone ale tarii. Daca nu creezi o infrastructura complexa care sa cuprinda crese sau gradinite, nu vei oferi niciodata un suport real familiilor tinere care vor sa aiba copii. Este evident ca acest stimulent financiar nu va cantari cu nimic in ceea ce priveste decizia printilor de a face un copil", considera Gabriel Biris, membru al retelei de afaceristi Ready Nation Romania. Aceasta isi propune sa infiinteze o retea de crese pentru a-i sprijini pe salariatii care vor sa faca copii. Aceasta poate fi doar una dintre metodele de incurajare a cresterii natalitatii, care ar trebui integrata intr-un pachet legislativ, complex, de servicii de educatie timpurie. Legislatia ar trebui saa iba in vedere infintarea de crese, gradinite, servicii de educatie parentala, cat si a servicilor de asistenta medicala. In primul rand, ca nu ar trebui sa dai la toti parintii aceeasi suma de bani. Astfel de venituri ar trebui sa constituie un ajutor pentru tinerele familii, care chiar au nevoie de un venit in plus. Ori, daca tu oferi acesti bani la toti, automat vei oferi un cadou celor care nu au nevoie de stimulentul respectiv. Aceasta metoda de crestere natalitatii este una primitiva si extrem de simpla, care nu va avea nicio eficienta!

Banii ar urma sa fie acordati de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB). Pentru a intra in posesia unui astfel de stimulent, este necesar ca macar unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta in Capitala.

In expunerea de motive, semnata de primarul general Gabriela Firea, se arata ca, potrivit prevederilor Legii asistentei sociale nr.

Cu cat a scazut rata natalitatii in Capitala

In raportul de specialitate scrie ca, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), in perioada 2010 -- 2015, numarul nou-nascutilor vii, ai caror parinti au ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro