"Stimati pacienti", cea mai mare bataie de joc a sefilor Sanatatii: toti cei 7.000 de bolnavii de cancer din judetul Vaslui, lasati fara medic si fara citostatice
De luni, 18 ianuarie, cand pe usa compartimentului de oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui s-a pus lacatul, niciun bolnav de cancer nu mai poate fi tratat la acest spital, iar celor care sunt pe schema terapeutica cu citostatice li s-a intrerupt tratamentul. Din pacate, nu sunt medici dispusi sa vina la noi", Ana Rinder, manager Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui Solutia de criza: transportul pacientilor cu microbuzul la Iasi Reprezentantii spitalului din Vaslui au propus reprezentantilor Institutului Oncologic de la Iasi sa accepte posibilitatea incheierii unui contract de prestari serviciu, in sensul asigurarii administrarii citostaticelor bolnavilor aflati sub tratament.
De luni, 18 ianuarie, cand pe usa compartimentului de oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui s-a pus lacatul, niciun bolnav de cancer nu mai poate fi tratat la acest spital, iar celor care sunt pe schema terapeutica cu citostatice li s-a intrerupt tratamentul. Din pacate, incepand cu data de 18 ianuarie 2016, din motive independente de vointa noastra, compartimentul de oncologie medicala din cadrul spitalului nostru, si-a suspendat activitatea pe o perioada nedeterminata. Am solicitat sprijin de la toate forurile competente in rezolvarea acestei situatii extrem de delicate", a fost mesajul cu care au fost intampinati pacientii la inceputul saptamanii.
Vestea a cazut ca un trasnet peste sutele de bolnavi de cancer din Vaslui si satele arondate, pentru care tratamentul cu citostatice este speranta pentru vindecare. Pentru ceilalti pacienti care primesc tratament in ambulatoriu, prescrierea tratamentului si a retetelor este asigurata de medicul din Policlinica, angajat cu jumatate de norma, care, din pacate nu poate asigura activitatea medicala si in cadrul spitalului pentru ca are o preblema de sanatate grava", a precizat pentru "Adevarul", Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.
In judetul Vaslui sunt peste 7000 de bolnavi de cancer, iar lunar peste 250 de astfel de pacienti ajung la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui pentru tratament cu citostatice.
"Nu puteam obliga medicul sa ramana"
Atat conducerea spitalului, cat si cea a Directiei de Sanatate Publica, spun ca au incercat sa convinga medicul sa renunte la demisie, insa fara succes. Medicul Cristina Parau facea naveta de la Iasi, iar pacientii au la adresa ei numai cuvinte de lauda.
"Eu am discutat cu medicul oncolog, care facea naveta de la Iasi la Vaslui, am incercat sa gasim niste solutii pentru a nu renunta la post, insa alegerea dumneaei a fost sa aleaga me... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro