Stii cum sa-i raspunzi copilului la intrebarile incomode?

Stii cum sa-i raspunzi copilului la intrebarile incomode?

Raspunde-i cu naturalete Pentru cel mic este ceva normal sa intrebe despre sexualitate, deci si tu ar trebui sa abordezi cu naturalete subiectul deschis de el.

acum 94 luni (30 Aug 2016)

Raspunde-i cu naturalete

Pentru cel mic este ceva normal sa intrebe despre sexualitate, deci si tu ar trebui sa abordezi cu naturalete subiectul deschis de el. Nu evita discutia, n-o amana pentru o varsta la care va intelege mai bine si nici n-o pasa catre altcineva.

Il vei face sa se simta prost sau rusinat ca s-a gandit la asa ceva. Copilul are nevoie sa obtina lamuriri pe loc, pentru a realiza ca este important pentru tine, dar si pentru a afla mai multe despre el si lume. In timp, va afla cum stau lucrurile in realitate si risti sa-si piarda increderea in tine ori sa se fereasca sa te mai intrebe ceva privind sexualitatea si nu numai.

De asemenea, pentru a evita vreo confuzie, chiar daca piciul are doar cinci ani, foloseste termenii corecti pentru partile sexuale ale corpului. Daca intreaba de unde a venit el, e posibil sa vrea sa stie cum apar pe lume bebelusii, dar la fel de bine poate sa fie curios in ce oras sau maternitate s-a nascut el.

Ai diabet si vrei sa slabesti? ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro