Stii cata carne contine sandvisul tau cu salam?

Spre exemplu, consumatorul prefera un salam cu un procent ridicat de carne si cat mai sarac in aditivi si conservanti, dar care sa fie usor de feliat si de consumat. Top 5 marci de salam presat dupa continutul declarat de carne: Goodies (Pikok), Salam secuiesc, pentru 100 grame produs se prelucreaza 109 grame carne; Top 5 marci de salam presat dupa continutul declarat de sare din 100 grame produs: Goodies (Pikok), Auchan (Salam secuiesc), Aldis (Salam presat) contin 2,5 grame; Acordati atentie grasimilor saturate (nu mai mult de 6 grame in 100 grame salam) si continutului de sare (necesarul zilnic de sare pentru un adult este de 5 grame), acestea fiind printre factorii determinanti in aparitia bolilor cardiovasculare si a accidentului vascular cerebral.

acum 44 luni (6 Jul 2017)

Experienta din ultimii ani a consumatorului roman de mezeluri ne-a aratat ca preferintele acestuia in privinta produselor consumate au devenit din ce in ce mai diversificate si rafinate. Spre exemplu, consumatorul prefera un salam cu un procent ridicat de carne si cat mai sarac in aditivi si conservanti, dar care sa fie usor de feliat si de consumat. Este un avantaj incontestabil al salamurilor presate (in diverse forme sau in forme traditionale) pentru ca in general, continutul mare de carne presupune un procent mic de alte ingrediente adaugate. De aceea, in multe cazuri vom vedea o lista mai scurta de ingrediente.

Asociatia Pro Consumatori (fosta Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania - APC Romania), membra a Organizatiei Europene a Consumatorilor, a analizat 13 sortimente de salam presat. Acest studiu face parte din Campania Nationala de Informare si Educare: "Sa invatam sa intelegem eticheta!". Studiul a fost realizat de catre o echipa de experti ai APC, coordonati de catre conf.

Top 3 argumente pentru care sa alegi un salam presat

Salamurile presate sunt salamuri, in general, cu o cantitate mare de carne in produs (peste 75%). Produsele cu un procent mai mic de carne sunt foarte dificil de presat sau, chiar imposibil.

Salamurile presate nu au forma rotunda, ci patrata sau dreptunghilara, ceea ce le face mult mai potrivite pentru forma painii feliate, din ce in ce mai apreciata de catre consumatorii din Romania.

Continutul mare de carne specific acestui tip de produs a fost posibil datorita procesului tehnologic de productie. Producatorii de mezeluri au venit astfel in sprijinul consumatorului cu un produs de o calitate net superioara in ceea ce priveste ingredientele folosite.

Totodata, inovatia pe aceasta nisa a salamurilor presate in continua expansiune tine nu doar de continutul bogat de carne, ci si de forma in care se regaseste produsul. Diversificarea din domeniul de panificatie s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro