Sterilizate la 20 de ani: "Am facut aceasta alegere si nu am niciun fel de regret"
Astfel, cercetarea a scos la iveala ca femeile mai tinere de 30 de ani care apeleaza la o astfel de procedura ajung de doua ori mai des sa aiba regrete legate de sterilizare. Dar si in astfel de cazuri, pacienta trebuie sa aiba cel putin 21 de ani si sa astepte o perioada de 30 de zile din momentul in care si-a dat consimtamantul pentru procedura de sterilizare, in caz ca se razgandeste. Este greu sa vezi o fata de 22 de ani care ia o decizie dificil de luat si cand ai 35 de ani si sa nu te ingrijorezi ca va regreta ceea ce face intr-o buna zi", a declarat medicul Eve Espey, presedintele departamentului de obstretica si ginecologie de la Universitatea New Mexico.
Bri Seeley are in prezent 31 de ani si traieste in Los Angeles, SUA. A incercat inca din timpul facultatii, cand inca nu implinise 24 de ani, sa-si convinga doctorul ginecolog ca trebuie sa faca o interventie de sterilizare, chiar daca nu avea si nu are nicio problema de sanatate.
An de an, Seeley si-a intrebat medicul daca poate sa apeleze la sterilizare si de fiecare data i s-a spus ca este prea tanara ca sa ia o astfel de decizie. Acestea sustin ca sunt extrem de hotarate sa nu devina mame si doresc o metoda de contraceptie ireversibila, mai ales pentru ca vor sa excluda efectele secundare induse de metodele care se bazeaza pe administrarea de hormoni.
Brie Seeley FOTO Huffington Post
Femeile care apeleaza la sterilizare se incadreaza, de regula, intr-o categorie care include persoane cu varsta peste 35 de ani, care au fost casatorite sau care au dat nastere la cel putin doi copii, arata un studiu realizat de Institutul Guttmacher. Insa in cazul tinerelor femei care nu se incadreaza in acest profil si care se afla in perioada de maxima fertilitate, descoperirea unui medic dispus sa faca interventia de sterilizare permanenta este aproape imposibila. Iar acest lucru este evidentiat de Colegiul American de Obstretica si Ginecologie care anul trecut a analizat acest subiect si concluziile au aratat ca cele mai indreptatite candidate la sterilizare sunt femeile care au dat nastere la copii.
Un aspect pe care Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie s-a bazat atunci cand a ajuns la aceasta concluzie se refera la numarul destul de mare de cazuri in care femeile care au optat pentru sterilizarea ireversibila au regretat alegerea facuta. Un studiu relevant a fost facut in acest sens in 2008, in SUA, unde 26% din pacientele care au facut interventia de sterilizare au declarat mai tarziu ca au regretat decizia, in comparatie cu doar 5% din barbatii care au ales sa fa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro