Stephen Hawking vorbeste despre confirmarea teoriei lui Albert Einstein

Stephen Hawking vorbeste despre confirmarea teoriei lui Albert Einstein

Abia in septembrie 2015 o echipa alcatuita din 1.000 de oameni de stiinta, folosind LIGO (Laser Interferometer Gravitational Wave Observatory), a observat undele gravitationale si a confirmat teoria lui Einstein.

acum 91 luni (12 Feb 2016)

Stephen Hawking sustine ca detectarea undelor gravitationale poate revolutiona astronomia, noteaza Agerpres.

Depistarea acestor unde, semnalele lasate de marile cataclisme din Univers, constituie 'prima dovada a unui sistem binar de gauri negre si prima observatie a unor gauri negre in fuziune, a mai spus Stephen Hawking.

Undele gravitationale au fost esentiale pentru teoria relativitatii generale formulata de Albert Einstein. O dovada indirecta a undelor gravitationale a venit cu descoperirea unui pulsar, in 1974, si a unei stele neutronice. Russell Hulse si Joseph Taylor au fost autori si pentru descoperirea lor au primit premiul Nobel in Fizica in 1993.

Abia in septembrie 2015 o echipa alcatuita din 1.000 de oameni de stiinta, folosind LIGO (Laser Interferometer Gravitational Wave Observatory), a observat undele gravitationale si a confirmat teoria lui Einstein. Din acest articol afli pe larg despre undele gravitationale si implicatiile lor.

Hai pe Facebook ca sa stii ce-i nou si cand nu esti pe site! ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro