Stephen Hawking: "Dumnezeu nu exista. Miracolele religioase sunt incompatibile cu stiinta"

Stephen Hawking:

Stephen Hawking scria in cartea sa, "A Brief History of Time" ("O scurta istorie a timpului"), publicata in 1988, ca "mintea" lui Dumnezeu ar putea fi cunoscuta de oamenii de stiinta, daca un set unificat de principii stiintifice - cunoscute sub numele de teoria tuturor lucrurilor - ar fi descoperit.

acum 98 luni (28 Sep 2014)

Savantul mentioneaza de asemenea ca miracolele religioase "nu sunt compatibile" cu adevarul stiintific. Acum insa, stiinta are capacitatea sa ne ofere explicatii mult mai convingatoare asupra proceselor prin care exista viata", a declarat Stephen Hawking, in varsta de 72 de ani, pentru ziarul spaniol "El Mundo".

"Ceea ce voiam sa spun cu afirmatia - Am cunoaste cum gandeste Dumnezeu - era ca, daca ar exista Dumnezeu, am cunoaste tot ceea ce stie si Dumnezeu, insa acesta nu exista.

Noile afirmatii facute de Stephen Hawking sunt un raspuns la intrebarile adresate de jurnalistul spaniol Pablo Jauregui, care a dorit sa aduca in fata publicului opiniile religioase ale savantului.

Stephen Hawking scria in cartea sa, "A Brief History of Time" ("O scurta istorie a timpului"), publicata in 1988, ca "mintea" lui Dumnezeu ar putea fi cunoscuta de oamenii de stiinta, daca un set unificat de principii stiintifice - cunoscute sub numele de teoria tuturor lucrurilor - ar fi descoperit. De exemplu, in 2011, intr-un interviu acordat publicatiei britanice "The Guardian", acesta a afirmat ca nu crede in rai sau in viata de dupa moarte, caracterizand aceste concepte drept "basme si povesti pentru oamenii fricosi". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro