STENOGRAME "Sosea pana la mandra-n poarta". Cum s-a dat de gol Pendiuc ca si-a asfaltat drumul spre secretara iubita

STENOGRAME

O echipa de muncitori de la Sectia de reparatii strazi si mecanizare lucrari din cadrul Administratiei Domeniului Public (ADP) Pitesti a trudit timp de doua zile, 17 septembrie - 18 septembrie 2014, la asfaltarea unei parti dintr-o padure. In iunie 2016, Pendiuc a candidat ca independent si a pierdut alegerile pentru Primaria Pitesti la o diferenta de 327 de voturi fata de Cornel Ionica (PSD).

acum 67 luni (20 Feb 2017)

O echipa de muncitori de la Sectia de reparatii strazi si mecanizare lucrari din cadrul Administratiei Domeniului Public (ADP) Pitesti a trudit timp de doua zile, 17 septembrie - 18 septembrie 2014, la asfaltarea unei parti dintr-o padure. Mai exact, vorbim despre prelungirea unui drum pana la locuinta Elenei Carmen Lis, sefa Serviciului Promovare din cadrul Primariei Pitesti si buna prietena cu primarul orasului, Tudor Pendiuc.

Practic, procurorii DNA care cerceteaza acum acest caz spun ca muncitorii au asfaltat o suprafata de 506,5 metri patrati, care nu prezenta si nu prezinta nici pana in prezent indicator rutier stradal, constituind, pur si simplu, o intrare in padure dinspre strada Aleea Seneslau din Pitesti.

Intreaga lucrare a fost coordonata de Florentin-Mircea Braniste, seful ADP, care a coordonat inclusiv transportul materialelor necesare (mixtura asfaltica) si deplasarea unor utilaje de asfaltare. Instigarea la abuz in serviciu

Toate aceste detalii apar in dosarul de la Tribunalul Arges in care fostul edil Tudor Pendiuc este judecat pentru ca l-ar fi instigat pe seful ADP sa asfalteze acest drum. Acuzatia adusa de procurorii DNA lui Braniste este de abuz in serviciu, iar prejudiciul produs primariei pentru aceasta asfaltare se ridica la 27.747 de lei. Acesta a fost insa achitat deja de seful ADP in timpul anchetei. Concret, anchetatorii au avut madat de interceptare intr-o alta ancheta deschisa impotriva lui Pendiuc. Mai exact, interceptarile sunt din luna septembrie 2014, iar in noiembrie 2014, procurorii DNA l-au retinut pe Pendiuc pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul "Publitrans". Cand s-a dat drumul la asfaltarea drumului, primarul i-a cerut sefului ADP sa trimita special la fata locului un om care sa verifice stadiul de intarire al asfaltului turnat: "Ia ziceti-mi si mie: pan' la ce ora trebuie tinut...blocat drumu' ala?".

Pendiuc discu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro