STENOGRAME Mihai Vlasov, trimis in judecata intr-un nou dosar pentru coruptie. Vlasov despre Ponta: "E mare coarda. Nu-i vreun prostanac"

STENOGRAME Mihai Vlasov, trimis in judecata intr-un nou dosar pentru coruptie. Vlasov despre Ponta:

Potrivit rechizitoriului DNA prin care Mihail Vlasov a fost trimis in judecata, la 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), i-a solicitat deputatului Mircea Grosaru sa promoveze un proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului". In baza intelegerii anterioare, Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a sedintei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al CCIR cererea lui Mircea Grosaru de acordare a functiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului si a votat alaturi de acestia numirea deputatului in aceasta functie. VLASOV MIHAIL: Si am sa-ti spun, dupa ce semnezi si tu, si aia toti, si semneaza si MIRCEA, am si-un PPDD-ist, da' nu stiu la care sa ma opresc, la un avocat, ala care mi l-a recomandat asta, da' am si pe altcineva, da.

acum 79 luni (15 Jun 2015)

Potrivit rechizitoriului DNA prin care Mihail Vlasov a fost trimis in judecata, la 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), i-a solicitat deputatului Mircea Grosaru sa promoveze un proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului". Scopul urmarit de Vlasov era acela ca CCIR sa preia Oficiul National al Registrului Comertului, pentru a putea controla veniturile obtinute din activitatea acestei institutii.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, seful CCIR i-a promis deputatului Grosaru, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

In baza intelegerii anterioare, Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a sedintei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al CCIR cererea lui Mircea Grosaru de acordare a functiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului si a votat alaturi de acestia numirea deputatului in aceasta functie. Sprijin in Parlament pentru proiectul lui Mihail Vlasov

In dosarul lui Mihai Vlasov sunt mentionate numele unor importanti demnitari pe care fostul sef al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a incercat sa-i influenteze in promovarea proiectului legislativ privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului. Printre acestia se numara lidera PNL Alina Gorghiu, care este si arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, dar si premierul Victor Ponta.

Deputata PNL a declarat anchetatorilor ca, la inceputul anului 2013, a fost contactata de catre deputatul Florin Iordache, care i-a solicitat sa semneze propunerea legislativa privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in Re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro