STENOGRAME Discutie intre profesori spagari la Bacalaureat, trimisi in judecata: "Fa, daca nu rezolvi, te-am spart!"

STENOGRAME Discutie intre profesori spagari la Bacalaureat, trimisi in judecata:

Printre zecile de probe pe care procurorii DNA le-au adunat pentru a incrimina modul in care au fraudat cei 17 profesori ialomiteni examenul de Bacalaureat din vara anului 2012 se numara si o serie de interceptari telefonice, pe care anchetatorii le-au surprins in timpul urmarii penale. Inculpati in functii de conducere Actuala conducere a Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita a decis sa promoveze in functii de conducere trei dintre profesorii acuzati de DNA ca au fraudat examenul de Bacalaureat in 2012.

acum 97 luni (22 Jan 2015)

Printre zecile de probe pe care procurorii DNA le-au adunat pentru a incrimina modul in care au fraudat cei 17 profesori ialomiteni examenul de Bacalaureat din vara anului 2012 se numara si o serie de interceptari telefonice, pe care anchetatorii le-au surprins in timpul urmarii penale. La telefon sau prin SMS, dascalii discutau despre modul in care urmau sa modifice notele elevilor de la care au primit bani pentru a-i ajuta sa promoveze examenul si chiar negociau sumele cu parintii candidatilor.

Spre exemplu, procurorii au surprins un SMS trimis de catre profesorul-inculpat Cristian Manea colegului sau Sorin Stere. Discutia in acest sens se continua la telefon, cand cei doi dascali contabilizeaza sumele de bani pe care trebuie sa i le ceara de la candidati: "Cristian Manea: .

Intr-un alt SMS interceptat de anchetatori, dascalul Viorel Dobre ii cere profesorului Marius Razvan Dinu ajutorul pentru sprijinul unui elev protejat.

Intr-o alta discutie, procurorii anticoruptie au surprins o disputa intre profesori, iscata din cauza unei incurcaturi cu privire la numele candidatilor.

DNA cere anularea diplomelor

Ancheta in dosarul "Mita la BAC 2012" a debutat in vara anului 2012, imediat dupa afisarea rezultatelor finale la Bacalaureat. Cazul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, care au dispus retinerea pentru 24 de ore a sase dintre dascalii trimisi in judecata de DNA, in decembrie 2014.

Continuarea cercetarilor a scos la iveala faptul ca intreaga activitate infractionala a fost pusa la cale si coordonata de Otilia Dumitru, membra a Partidului Social Democrat - Ialomita si inspector scolar general. Invocand motive de competenta in ceea ce priveste tragerea la raspundere penala a unui inalt oficial, procurorii au decis sa decline cazul catre Directia Nationala Anticoruptie. Din 2012 si pana la sfarsitul anului trecut, procurorii DN... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro