Stenograme din dosarul milionarului Ilie Carabulea: "Ai, ai primit informatia ca virgula ... Carpatica Asig este pusa sub supraveghere speciala?"

Stenograme din dosarul milionarului Ilie Carabulea:

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea Carabulea, si alti trei inculpati intr-un dosar de delapidare si spalare de bani au fost arestati preventiv, sambata seara, pe 30 de zile, de Tribunalul Sibiu. Acuzatiile DIICOT Potrivit procurorilor DIICOT, "la sfarsitul anului 2014 - inceputul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana si Toncescu Angela au constituit un grup infractional, in conditiile in care Carpatica Asig avea o situatie financiara precara si nu mai indeplinea conditiile de solvabilitate, in sensul ca valoarea marjei de solvabilitate disponibile scazuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in materia asigurarilor. De la inceputul anului 2014, moment la care Ilie Carabulea nu-si mai putea exercita controlul direct in cadrul Carpatica Asig deoarece se afla in stare de arest preventiv, acesta s-a realizat prin intermediul fiului sau, Oprea Nicolae Carabulea, initial imputernicit din partea Intreprinderii Individuale Carabulea Ilie conform inscrisului nr.120/21.02.2014, iar incepand cu data de 06.10.2014 imputernicit al actionarului Ilie Carabulea, conform inscrisului nr. "Interesul deosebit pe care Ilie Carabulea il manifesta fata de Carpatica Asig si implicarea directa in activitatea acestei firme ca factor decizional se explica prin interdependenta firmelor din grupul Atlassib precum si prin faptul ca in conturile Carpatica Asig existau permanent lichiditati de care acesta putea dispune in diferite situatii ivite in activitatea altor societati din grup", arata DIICOT, potrivit referatului de arestare preventiva, studiat de "Adevarul".

acum 83 luni (7 Mar 2016)

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea Carabulea, si alti trei inculpati intr-un dosar de delapidare si spalare de bani au fost arestati preventiv, sambata seara, pe 30 de zile, de Tribunalul Sibiu. Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare preventiva pe 30 de zile pe numele lui Ilie Carabulea si Oprea Carabulea.

De asemenea, mandate de arestare preventiva pe 30 de zile au primit si Angela Toncescu- fosta sefa a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA),, Liviu Stoicescu si Gheorghe Nasaru.

Cele sapte persoane pot contesta decizia Tribunalului Sibiu in termen de 48 de ore de la comunicare.

Acuzatiile DIICOT

Potrivit procurorilor DIICOT, "la sfarsitul anului 2014 - inceputul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana si Toncescu Angela au constituit un grup infractional, in conditiile in care Carpatica Asig avea o situatie financiara precara si nu mai indeplinea conditiile de solvabilitate, in sensul ca valoarea marjei de solvabilitate disponibile scazuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in materia asigurarilor. Scopul grupului era savarsirea unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania".

Procurorii sustineau ca au indicii ca cei care aveau functii de conducere in cadrul companiei ar fi tergiversat inregistrarea rezultatelor inventarierii, "in scopul eludarii normelor ASF privind reglementarea pietei asigurarilor din Romania".

Cum s-ar fi implicat in societatea Ilie Carabulea

Potrivit procurorilor DIICOT, din probele existente rezulta implicarea lui Ilie Carabulea, direct sau prin persoane interpuse ("imputerniciti"), in administrarea societatii Carpatica Asig, in c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro