Stenograme din dosarul mafiei medicamentelor, cu un prejudiciu de 700.000 de euro: "Vezi ca trebuie sa calci pe acceleratie bine"

Stenograme din dosarul mafiei medicamentelor, cu un prejudiciu de 700.000 de euro:

Medici bihoreni, o farmacista si reprezentantul unei firme, cu totii sunt acuzati ca au eliberat mii de retete false pe numele unor pacienti care, in realitate, nu au beneficiat de tratamentele prescrise, desi unii dintre ei chiar ar fi avut nevoie. - reale, pe care femeia le-a si ridicat), continand trei medicamente, in timp ce in mod fictiv a eliberat pe numele acesteia alte trei retete medicale, tot compensate, continand 10 medicamente, in valoare de 886.93 de lei, tratamentul pe care pacienta si-l administra si pe care nu l-a primit de fapt, fiind de fapt nevoita sa-l achizitioneze din fonduri personale, respectiv din pensia de boala", arata procurorii DIICOT Oradea.

acum 60 luni (16 Aug 2015)

Medici bihoreni, o farmacista si reprezentantul unei firme, cu totii sunt acuzati ca au eliberat mii de retete false pe numele unor pacienti care, in realitate, nu au beneficiat de tratamentele prescrise, desi unii dintre ei chiar ar fi avut nevoie. In total, aproape 14.000 de retete au fost decontate ulterior de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CAS) Bihor, iar banii obtinuti au fost impartiti ulterior intre membrii grupului infractional.

Cercetarile in acest caz au pornit de la doua firme, SC Chamilla SRL din Dobresti si SC Alisma Farm SRL din Husasau de Cris, care aveau rolul de a furniza facturi aferente unor operatiuni comerciale fictive, respectiv vanzari de medicamente unor agenti economici din domeniu, scopul fiind constituirea unor stocuri scriptice la nivelul acestora.

Retete fictive

Printre beneficiari a fost si SC Lavanda Farm SRL din Oradea, o farmacie administrata de Laura Daniela Ciobotaru, cea care a obtinut retetele fictive pe care ulterior le-a inregistrat si onorat, insa doar pe hartie. In acest fel, farmaciei Lavanda Farm i-au fost decontate de catre CAS Bihor fonduri in valoare de peste 700.000 de euro. Medicii au prescris medicamente pe numele unor pacienti pe care ii aveau in evidenta, tratamente de care oamenii nu doar ca nu au beneficiat niciodata, dar nici nu sufereau de afectiunile respective.

Mai multi dintre pacienti, chemati la audieri de catre anchetatori, au relatat fie ca nu au trecut demult timp pe la cabinetul medical fie ca niciodata nu au solicitat si, deci, nici primit retetele respective. Unii dintre pacientii medicilor implicati chiar sufereau de afectiuni cronice pentru care ar fi fost indreptatiti sa primeasca medicamente compensate sau gratuite. Exista situatii in care oamenii au fost pusi in situatia sa achite din propriul buzunar tratamentele, in timp ce, in numele lor, medicii prescriau si decontau retete in v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro