Stenograme din culisele spagilor pentru nota 5 la UMF Iasi: "Arabutul asta e magic, face din c***t bici"

Stenograme din culisele spagilor pentru nota 5 la UMF Iasi:

Dosarul "Spaga pentru nota 5" a fost instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, sapte persoane fiind trimise in judecata pentru fapte de coruptie. Primii vizati in dosar au fost Vladimir Paun si Mustafa Abdi, ultimul student la UMF si despre care, in rechizitoriu, procurorii spun ca este cunoscut in randul studentilor din cadrul UMF Iasi care are influenta asupra profesorilor pentru a-i determina prin remiterea de sume de bani in valuta sa emita note de promovare in favoarea studentilor restantieri "Arabutul asta e magic" Cunoscut de studenti pentru relatiile sale, Mustafa a ajuns sa discute cu studentii trimisi in judecata in acest dosar, unul dintre ei fiind Rares EneStudent in anul II, Ene era pe punctul de a repeta anul din cauza notelor proaste la examen, avand nevoie sa promoveze macar una dintre restante. "In aceste conditii, pentru a crea aparenta existentei unor contestatii care in realitate nu fusesera formulate de studenti, cadrul didactic Stan Cristinel, in exercitarea atribuitiilor de serviciu, a intocmit un inscris sub semnatura privata, intitulat proces-verbal, in care a atestat fapte necorespunzatoare adevarului, pentru a conferi legitimitate actiunii de reevaluare a testului grila de la examenul din data de 19.072017", se arata in rechizitoriu.

acum 17 luni (24 Oct 2017)

Dosarul "Spaga pentru nota 5" a fost instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, sapte persoane fiind trimise in judecata pentru fapte de coruptie. Vladimir Paun si Mustafa Abdi (student la UMF) sunt acuzati de trafic de influenta, in timp ce Andrei Chebac, pentru complicitate la trafic de influenta.

Studentii Stefan Rares Ene, Gabriela Ca-ta-noiu, Maria Carla Preda au fost trimisi in judecata pentru cumparare de influenta, la fel ca si Petronela Ene, mama primului student.

Printre cei cercetati s-a numarat si conferentiarul universitar Cristinel Stan, de la catedra de Anatomie, despre care au existat suspiciuni ca ar fi primit mita. Probele adunate de Parchet au fost, insa, insuficiente pentru o inculpare.

Primii vizati in dosar au fost Vladimir Paun si Mustafa Abdi, ultimul student la UMF si despre care, in rechizitoriu, procurorii spun ca este cunoscut in randul studentilor din cadrul UMF Iasi care are influenta asupra profesorilor pentru a-i determina prin remiterea de sume de bani in valuta sa emita note de promovare in favoarea studentilor restantieri

"Arabutul asta e magic"

Cunoscut de studenti pentru relatiile sale, Mustafa a ajuns sa discute cu studentii trimisi in judecata in acest dosar, unul dintre ei fiind Rares EneStudent in anul II, Ene era pe punctul de a repeta anul din cauza notelor proaste la examen, avand nevoie sa promoveze macar una dintre restante. Ene a incercat in prima faza sa obtina o nota de trecere la Anatomie, An II, Semestru I - materia profesorului Anca S.

In rechizitoriu, procurorii arata ca, pe 19 iulie, Mustafa Abdi si Rares Ene ar fi incercat sa intervina la profesorul Anca S. pentru a-l determina sa emita o nota de trecere, insa "abordarea cadrului didactic a fost tardiva, deoarece rezultatele probei practice fusesera deja transmise la secretariat". A doua zi, la ora 9.00, Rares a mers la Catedra de Anatomie pentru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro