STENOGRAME Cum s-au certat Liviu Dragnea si Cristian Ghinea pe "gaura din buget" de 10 miliarde de lei. "Faceti un circ ieftin din povestea asta"

STENOGRAME Cum s-au certat Liviu Dragnea si Cristian Ghinea pe

Liderul PSd, Liviu Dragnea, a solicitat extinderea verificarilro facute de Curtea de Conturi asupra rectificarilor bugetare facute de Guvernul in 2016, cerand sa fie analizate si aspecte de legalitate. Au fost rectificari facute dupa toate normele obisnuite pe care le faceau oamenii si inainte si le vor face si anul acesta, si sunt impotriva, repet, modului de lucru in care o comisie a avut un raport care nu a iesit destul de critic si acum ii repunem la munca cu niste intrebari cu subiect dat inainte.

acum 46 luni (31 Mar 2017)

Liderul PSd, Liviu Dragnea, a solicitat extinderea verificarilro facute de Curtea de Conturi asupra rectificarilor bugetare facute de Guvernul in 2016, cerand sa fie analizate si aspecte de legalitate. Redam stenograma sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor de luni: Liviu Dragnea: La primul punct avem o solicitare din partea Presedintelui Camerei Deputatilor referitoare la suplimentarea obiectivelor Curtii de Conturi prevazute de Hotararea Camerei Deputatilor nr. 5/2017 privind efectuarea unui control de catre Curtea de Conturi pentru verificarea conditiilor in care s-a realizat rectificarea bugetului de stat din lunile august si noiembrie 2016 de catre Guvernul Romaniei. Eu apreciez oportuna inscrierea pe ordinea de zi a acestui proiect de hotarare care sa suplimenteze obiectivele initiale cu urmatoarele: - verificarea modului in care au fost respectate prevederile legale privind derogarea de la principalii indicatori macroeconomici aprobati prin lege pentru anii 2015 si 2016; - in ce masura Guvernul avea abilitarea legala de a uzita de derogarea stabilita prin lege a nivelului acestor indicatori; - care este actul normativ prin care s-a stabilit posibilitatea Guvernului de a dispune de aceasta derogare de la principalii indicatori macroeconomici pentru Ordonanta nr.14 din 10 august 2016 precum si pentru Ordonanta nr. - care sunt masurile care se impun in situatia in care nu a existat o astfel de derogare si care sunt persoanele care au dispus a se uzita de aceasta derogare, in lipsa cadrului legal care sa permita acest lucru. Inteleg ca nu sunteti multumit de ce a iesit acolo si ca-l retrimitem la lucru cu niste intrebari care sunt puse astfel incat sa indice sau sa gaseasca niste vinovati. Au fost rectificari facute dupa toate normele obisnuite pe care le faceau oamenii si inainte si le vor face si anul acesta, si sunt impotriva, repet, modului de lucru in care o comisie a avut un raport care nu a iesit destul de critic si acum ii repunem la munca cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro