STENOGRAME Cum a prosperat afacerea "Niky Scorpion" cu deputatul Nicolae Paun in umbra. "Este firma de familie, sa ii spun asa"

2016 Februarie - Nicolae Paun este arestat preventiv pentru 7 infractiuni: folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnarea de fonduri, spalarea banilor, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpararea de influenta, influentarea declaratiilor, toate in forma continuata.

acum 65 luni (13 Mar 2016)

Inainte cu o luna de a fi arestat, deputatul Nicolae Paun (Partida Romilor) a scris in declaratia de avere ca firma Niky Scorpion Alcom ii apartine in proportie de 100%.

Firma Niky Scorpion Alcom are ca obiect de activitate - Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.

Potrivit bilantului din 2014, societatea are un numar mediu de angajati de 37. Potrivit datelor publice, firma are active imobilizate (imobile) in valoare de 12.442.479 de lei, aproximativ 3 milioane de euro si active circulante de 2.296.843 de lei. Cifra de afaceri: 3.363.417 de lei. In ultimii 10 ani, firma a avut un profit anual de aproximativ 500.000 de euro.

Interceptarile DNA

Potrivit interceptarilor telefonice, facute de procurorii DNA in acest caz, Nicoale Paun era implicat 100% in aceasta firma, el stabilea strategia de afaceri lua deciziile cheie. Aia nu functioneaza de ani de zile, iar pe firma noastra, i-a gasit in casieria de bani 20 si ceva de mii de euro pe care ii schimbase ca sa faca anumite plati. El avea nevoie de un credit de 350.000 de euro pentru a continua modernizarile de la Piata "Niky Scopion". Deci, firma la care eu nu mai sunt actionar si nici patron din anul 2000, dar care este firma de familie, sa ii spun asa, este condusa de sora mea in momentul de fata adica din anul 2000 si pana in prezent, are mai multe active. Fiind un complex comercial mai mare, demolam anumite magazine si construim altele pe suprafata de teren pe care o avem noi. Functionar bancar: Facem un credit de investitii cu garantiile dumneavoastra. In proiectul in care ma aflu eu acum si e urgent, necesita o investitie de un milion de euro.

Planurile din 2012

In 2012, Nicolae Paun a inceput un proiect de modernizare a pietii din Rahova si arata ca in esenta este vorba de o suprafata de 8.000 de metri patrati, proprietate privata, pe care avea autorizatie pentru un ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro