STENOGRAME "Crin", "Ponta" si "mogulul" Ghita, in interceptarile cu directorul retinut al Hidro Prahova

STENOGRAME

Documentele procurorilor din dosarul in care au fost retinuti, miercuri, directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, si Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, contin informatii interesante despre batalia care se purta pe licitatiile privind reabilitarea si modernizarea sistemului de canalizare din Prahova, un contract de peste 162 de milioane de euro, derulat din fonduri europene. - canalizarea din Comarnic) (...) cat si pentru prelungirea nelegala succesiva a termenelor de executie, in principal din partea deputatilor Ghita Sebastian Aurelian si Cosma Vlad Alexandru, a presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Cosma Mircea (referitor la aceste persoane sprijinul s-a materializat in principal prin exercitarea de interventii si presiuni asupra directorului general al S.C. "Mogulul" si "mogulasul" De asemenea, in data de 19 septembrie 2011, Adrian Semcu, la acea data vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, este contactat de un om de afaceri, Mihai Stefanescu, cei doi purtand urmatoarea discutie: SEMCU ADRIAN-EMANUIL - La multi ani! Potrivit procurorilor, cauza a fost disjunsa din dosarul in care este anchetat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, precum si Mircea si Vlad Cosma si Sebastian Ghita, care vizeaza contractele de modernizare si reabilitare a canalizarii din Prahova, cu o valoare de peste 162 de milioane de euro. In perioada august 2010 - aprilie 2011, Adrian Semcu, pe atunci vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, folosindu-se si de influenta pe care o avea la reprezentanti ai conducerii SC HidroPrahova SA Ploiesti si in intelegere cu Gheorghe Boeru, directorul Romair Consulting, l-a ajutat pe acesta din urma ca asocierea din care facea parte sa castige la licitatie un contract de achizitie publica, finantat in majoritate din fonduri europene.

acum 105 luni (11 Jun 2015)

Documentele procurorilor din dosarul in care au fost retinuti, miercuri, directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, si Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, contin informatii interesante despre batalia care se purta pe licitatiile privind reabilitarea si modernizarea sistemului de canalizare din Prahova, un contract de peste 162 de milioane de euro, derulat din fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului, incepand din 2010, "au existat discutii si intelegeri intre mai multe persoane influente si cu importanta sustinere politica, privind realizarea intereselor vizand obtinerea, in mod ilicit, a unor sume de bani din platile efectuate de catre beneficiarul proiectului, SC HidroPrahova SA. Banii urmau sa fie primiti, sub forma de comisioane, de la societatile agreate pe care, fiecare dintre persoanele implicate, urma sa le sprijine in atribuirea contractelor prin exercitarea influentei pe care o aveau la conducerea si angajatii SC HidroPrahova SA, respectiv la reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor cu atributii legate de derularea proiectului". - canalizarea din Comarnic) (...) cat si pentru prelungirea nelegala succesiva a termenelor de executie, in principal din partea deputatilor Ghita Sebastian Aurelian si Cosma Vlad Alexandru, a presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Cosma Mircea (referitor la aceste persoane sprijinul s-a materializat in principal prin exercitarea de interventii si presiuni asupra directorului general al S.C. Hidro Prahova S.A, uzandu-se de ascendentul conferit de functiile detinute de cele trei persoane aratate)", se arata in documentele DNA. Interceptarile din dosar

Conform documentului DNA, pe 23 septembrie 2010, Adrian Semcu este contactat de Dumitru Pantea (fost director al HidroPrahova).

SEMCU ADRIAN-EMANUIL : Aha, si te-ai...

SEMCU ADRIAN-EMANUIL : Aha...

SEMCU ADRIAN... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro