STENOGRAME Bugetul Sanatatii, jefuit din interior cu sprijinul sefului de la Antifrauda: "Cine dracu' controleaza, tu n-ai vazut ce echipa e facuta!?"

STENOGRAME Bugetul Sanatatii, jefuit din interior cu sprijinul sefului de la Antifrauda:

Spre exemplu, potrivit procurorilor, Mihaela Laura Marian, membra a echipei de control de la Selfmed, a declarat ca "esantionul de verificare (adica lunile din perioada supusa verificarii) a fost stabilit de inculpatul Careba Calin Cristian in calitate de coordonator al echipei de control, acesta dispunand ca lunile verificate efectiv sa fie noiembrie si decembrie 2013". "Din probele administrate in cauza a rezultat ca intre inculpatii Careba Calin Cristian si Nicoara Diana Eugenia exista o stransa relatie de prietenie, producatoare de beneficii pentru ambii inculpati: pe de o parte societatile administrate de inculpata Nicoara Diana Eugenia au fost protejate de inculpatul Careba Calin Cristian impotriva unor controale ce ar fi putut descoperi sistemul fraudulos utilizat pentru decontarea unor servicii medicale fictive iar pe de alta parte, inculpatul Careba Calin Cristian, prin intermediul SC Scrif Net SRL, a dobandit o parte din sumele astfel decontate, veniturile fiindu-i absolut necesare inculpatului pentru achitarea ratelor aferente contractelor de credit sau leasing financiar", se arata in rechizitoriul procurorilor.

acum 49 luni (26 Jan 2016)

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General au trimis in judecata, la sfarsitul anului trecut, un dosar complex care vizeaza fraudarea, din interior, a sistemului sanitar. In dosar au fost trimise in judecata patru persoane, printre care fostul sef al CJAS Timis, Cristian Careba si Eugenia Nicoara, sotia unui liberal fost sef la OPC Timis, patroana si administrator a firmelor SC Selfmed SRL si SC Selfmed Clinique SRL. Cap de afis in acest dosar este Cristian Careba. Acesta este acuzat de conflict de interese dupa ce, ajuns in 2009, cu sprijinul PD-L, sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, a semnat mai multe contracte intre Casa de Asigurari Timis si spitale sau clinici care aveau contract de asistenta in domeniul IT cu firma sa, SC Scrif Net SRL.

In acte, firma era detinuta de un var al lui Careba, dar procurorii au adunat probe zdrobitoare care arata ca firma din domeniul IT, care avea contracte cu spitale si clinici care primeau bani prin Casa de Asigurari de Sanatate Timis, era controlata in fapt de Cristian Careba. Ancheta procurorilor a scos la iveala faptul ca printre clinicile care aveau contract cu Casa de Asigurari, dar si cu firma lui Careba, era si clinica patronata de Eugenia Nicoara, SC Selfmed SRL, firma gasita cu deconturi fictive de aproape un milion de lei. Odata cu perchezitiile realizate in acest dosar, s-a mai descoperit ca Selfmed a primit in comodat un spatiu dintr-o cladire din Drobeta Turnu Severin care apartine fostului sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Busoi.

De altfel, in 11.12.2013, la sase luni de la preluarea functiei de sef al CNAS de catre liberaul Cristian Busoi, democrat-liberalul Cristian Careba a fost incadrat in functia de comisar clasa I, grad profesional superior, in cadrul Directiei Generale Monitorizare, Control si Antifrauda, cu atributii de coordonator regional Aria administrativ terito... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro