STENOGRAMA Cum s-a certat PSD cu Opozitia pe timpul alocat audierii ministrilor

STENOGRAMA Cum s-a certat PSD cu Opozitia pe timpul alocat audierii ministrilor

Mai multi alesi ai Opozitiei, printere care alesii USR Mihai Gotiu si cristian Ghinea, dar si liberalul Victor Paul Dobre, au incercat sasi convinga colegii din majoritatea parlamentara ca audierea fiecarui ministru sa tina cel putin o ora pentru a fi timp de intrebari si raspunsuri. Reprezentantii Puterii i-au ascultat, insa pana la urma au adoptat tot variant dorita de ei, adica aceea in care un ministru avea la dispozitie 30 de minute sa se prezinta, sa asculte intrebarile membrilor comisiei si, daca mai era timp, sa raspunda.

acum 65 luni (7 Jul 2017)

Mai multi alesi ai Opozitiei, printere care alesii USR Mihai Gotiu si cristian Ghinea, dar si liberalul Victor Paul Dobre, au incercat sasi convinga colegii din majoritatea parlamentara ca audierea fiecarui ministru sa tina cel putin o ora pentru a fi timp de intrebari si raspunsuri.

Reprezentantii Puterii i-au ascultat, insa pana la urma au adoptat tot variant dorita de ei, adica aceea in care un ministru avea la dispozitie 30 de minute sa se prezinta, sa asculte intrebarile membrilor comisiei si, daca mai era timp, sa raspunda.

Redam stenograma discutiei din 28 iunie, ziua anterioara audierii si votarii noului Cabinet:

"Cristian Ghinea: Domnule presedinte (n.r.- Gabriel Vlase, presedintele de sedinta), am eu un comentariu: vad ca avem cate o jumatate de ora pentru fiecare ministru.

Cristian Ghinea: Sa aducem macar la o ora fiecare.

Eugen Tomac: Domnule presedinte, cred ca ar trebui sa analizam foarte bine aceasta chestiune pentru ca a prezenta un asemenea program arata o anumita lipsa de respect fata de Parlament. Deci, noi credem ca aceste audieri trebuie sa fie extrem de consistente si serioase. Deci, poate fi propusa maine o zi pentru audieri si poimaine sa se voteze cabinetul.

Victor Paul Dobre: Domnule presedinte, am in primul rand o observatie cu programul de la ora 8,00, va fi o problema sa ii anuntam pe oameni; Aceeasi problema pe care au ridicat-o colegii mei - jumatate de ora pentru audieri - mi se pare ca doriti sa transformati totul intr-o formalitate.

Mihai Gotiu: Daca cumva se voteaza sa ramana la jumatate de ora, macar lasati aceasta jumatate de ora pentru intrebarile Opozitiei. Dumneavoastra cunoasteti foarte bine candidatii, ati discutat cu ei, aveti un program de guvernare pe care l-ati prezentat, deci stiti.

Nu vrem sa luam dreptul, dar nu vrem sa se intample nici ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro