Stelian Tanase: Victor Ponta ne tine strans in brate si ne mai da si cate un cap in gura

Stelian Tanase: Victor Ponta ne tine strans in brate si ne mai da si cate un cap in gura

De asemenea, Stelian Tanase spune ca ANAF nu va ierta de datorii TVR, iar in octombrie conturile televiziunii publice ar putea fi blocate din nou, pentru ca se apropie de scadenta o noua datorie a institutiei la bugetul de stat. "Trebuie sa deschidem un nou TVR, activele sa le trecem acolo, datoria sa treaca la bugetul public si sa construim o televiziune ca in anul 2015, secolul 21 (...) Se simte ca aceasta televiziune vine din comunism (...) Turnul acela pe care il vedeti (turnul TVR, n.r.) e mai rau decat Casa Scanteii (...) Trebuie construita in aer liber, pe camp, langa Bucuresti, o noua televiziune, un nou sediu, o noua lege (...) Nu vreau sa o inchid, dar solutia mai viabila din punct de vedere managerial este sa construim una noua", considera Tanase.

acum 63 luni (31 Jul 2015)

De asemenea, Stelian Tanase a spus ca Victor Ponta este cel mai ostil premier fata de TVR. "Ne tine strans in brate si ne mai da si cate un cap in gura (...) Ar fi bine sa ne lase, sa ne mai ignore putin (...) Dar el trebuia in trei ani sa ia cateva decizii", a spus Tanase.

Acesta a mai afirmat ca nu se afla in niciun fel de dialog cu premierul, "nici institutional, nici neinstitutional". Am incercat sa intru in contact cu el si m-a trimis la Parlament, ca cica Parlamentul ar trebui sa rezolve lucrurile astea. Este apanajul primului-ministru, sa indexeze taxa, numai primul-ministru poate sa o faca, sa taie TVA-ul, numai primul-ministru poate sa o faca.

El a mai spus ca in mai-iunie comisiile parlamentare de cultura au incercat sa demita Consiliul de Administratie (CA) al TV. De fapt, sa ma goneasca pe mine din TVR si n-a reusit, pentru ca PNL, UDMR si minoritatile nu s-au prezentat pentru a nu fi intrunit cvorumul, pentru ca asta ar insemna ca PSD se instaleaza inainte de anul electoral si pe durata anului electoral la sefia televiziunii", a sustinut Stelian Tanase.

Acesta spune insa ca "nu se agata nimeni de scaun", insa nu isi va da demisia din TVR pana cel putin dupa alegeri. "Daca exista o solutie si nu ma fac de ras plecand, in sensul ca las televiziunea PSD-ului, eu plec in minutul urmator. Dar daca as pleca acum ar fi sute de mii de voci, poate milioane, in sensul apartenentei politice (...) care m-ar acuza ca am dezertat si ca am dat premeditat sau de prost ce sunt televiziunea pe mana PSD-ului.

In ceea ce priveste blocarea conturilor TVR de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), pentru o datorie de 10,3 milioane de lei la bugetul de stat, Stelian Tanase a reamintit ca acestea au fost deblocate joi.

"Speranta noastra, a celor care conducem TVR, a fost ca in sase luni vom plati (...) ieri am platit si am inchis aceasta datorie (...) E cel mai mare succes al meu ca director al televiziunii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro