Stelian Tanase, dupa excluderea de la Eurovision 2016: "E nevoie de o noua lege a televiziunii, data maine, daca se poate"

Fostul presedinte director general al TVR a adaugat ca Uniunea Europeana de Radio si Televiziune este foarte rabdatoare si ca nu crede ca are interesul sa "puna la colt o televiziune", dar a luat decizia sa excluda Romania de la Eurovision din trei motive. "Au incercat si cu guvernul cei de la EBU sa lege un dialog si guvernul a trantit usa, a spus ca nu el este partenerul de dialog, depinde de Parlament, a trimis-o spre TVR, ceea ce nu este adevarat, memorandumul de acum cativa ani era incheiat intre televiziune si Guvern, semnat Saftoiu si cu Ponta.

acum 60 luni (22 Apr 2016)

Stelian Tanase identifica probleme din sanul TVR

"Guvernul trebuie sa rezolve punctual aceasta problema. Eu cred ca solutia este sa se depuna deja cinci milioane de euro, nu toata datoria, si sa se aseze la masa de discutii si cu TVR-ul, si cu EBU. Adica sa se degaje un director presedinte, care sa poata semna, sa mearga la EBU si sa inceapa negocierile pentru reglarea acestei datorii", a declarat Stelian Tanase. "Televiziunea are un stat ambiguu, prin lege, pe de o parte e societate comerciala, pe de alta parte e televiziune publica", a prezizat Stelian Tanase.

Fostul presedinte director general al TVR a adaugat ca Uniunea Europeana de Radio si Televiziune este foarte rabdatoare si ca nu crede ca are interesul sa "puna la colt o televiziune", dar a luat decizia sa excluda Romania de la Eurovision din trei motive.

Unul din aceste motive a fost "vacanta de leadership" de la TVR, intrucat, dupa expirarea mandatului Irinei Radu, nu a mai avut dreptul nimeni sa reprezinte televiziunea in raporturile cu terti.

"De doua ori Parlamentul a incercat sa degaje un presedinte director general si nu a reusit. Din acel moment, de la expirarea mandatului doamnei Radu, nimeni nu a mai avut dreptul sa reprezinte institutia in raporturile cu terti. Deci EBU nu a gasit la TVR un partener, pentru ca nimeni nu ocupa postul de presedinte director general. Asta genera imaginea de haos, ca si ei au termene, au de luat decizii, si mai ales ca lucrurile vin cu viteza, si Eurovisionul si Jocurile Olimpice", a spus Stelian Tanase. Asta i-a alarmat la fel de mult, poate chiar mai mult pe EBU", a mai declarat fostul presedinte director general al TVR.

"Au incercat si cu guvernul cei de la EBU sa lege un dialog si guvernul a trantit usa, a spus ca nu el este partenerul de dialog, depinde de Parlament, a trimis-o spre TVR, ceea ce nu este adevarat, memorandumul de acum cativa ani era incheiat i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro