Statul vrea sa acorde sapte milioane de euro pentru crearea perdelelor forestiere de protectie

Proprietarii de terenuri agricole și neagricole, publici și privați, pot primi pană la 7 milioane de euro pentru impădurirea suprafețelor de teren deținute și crearea de perdele forestiere de protecție, in baza unei scheme de ajutor de stat lansate in luna noiembrie de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, scrie Agerpres. Potrivit datelor publicate pe site-ul MADR, alocarea financiară pentru prima sesiune privind schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima impădurire și crearea de suprafețe impădurite', aferentă Măsurii 8 'Investiții in dezvoltarea zonelor impădurite și imbunătățirea viabilității pădurilor', Submăsura 8.1 'Impăduriri și crearea de suprafețe impădurite' din cadrul PNDR 2014 — 2020 este de 50 de milioane de euro.

acum 36 luni (1 Dec 2016)

Proprietarii de terenuri agricole și neagricole, publici și privați, pot primi pană la 7 milioane de euro pentru impădurirea suprafețelor de teren deținute și crearea de perdele forestiere de protecție, in baza unei scheme de ajutor de stat lansate in luna noiembrie de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, scrie Agerpres.

Potrivit datelor publicate pe site-ul MADR, alocarea financiară pentru prima sesiune privind schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima impădurire și crearea de suprafețe impădurite', aferentă Măsurii 8 'Investiții in dezvoltarea zonelor impădurite și imbunătățirea viabilității pădurilor', Submăsura 8.1 'Impăduriri și crearea de suprafețe impădurite' din cadrul PNDR 2014 — 2020 este de 50 de milioane de euro.

"Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat, care inglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanțare, este de 7 milioane de euro", se menționează in anunțul MADR.

Scopul ajutorului il reprezintă acordarea unui sprijin financiar deținătorilor publici și privați de terenuri agricole și neagricole și formelor asociative ale acestora pentru realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție. Schema de ajutor de stat contribuie la domeniul de intervenție 5E — Promovarea conservării și a sechestrării carbonului in agricultură și silvicultură.

Potențialii beneficiari pot solicita la Centrele județene ale APIA, conform prevederilor din Ghidul solicitantului, eliberarea Notei de constatare in vederea identificării in sistemul IACS — LPIS gestionat de APIA a suprafețelor de teren care se doresc a fi impădurite.

Cererile de sprijin pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse pană la data de 20 ianuarie 2017, ora 16:00.

"Selecția Cererilor de spri... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro