Statul Islamic se apropie din nou de Palmira

Statul Islamic se apropie din nou de Palmira

Ofensiva Statului Islamic este una puternica, jihadistii reusind sa preia controlul asupra cetatii romane de la Khan Khalabat si sa ajunga la doar patru kilometri de Palmira. Pe de alta parte, Statul Islamic a ucis "cel putin 34 de membri ai fortelor regimului (de la Damasc, n.

acum 91 luni (9 Dec 2016)

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Statul Islamic a atacat joi fortele loiale lui Bashar al-Assad in apropiere de Palmira.

Ofensiva Statului Islamic este una puternica, jihadistii reusind sa preia controlul asupra cetatii romane de la Khan Khalabat si sa ajunga la doar patru kilometri de Palmira.

Pe de alta parte, Statul Islamic a ucis "cel putin 34 de membri ai fortelor regimului (de la Damasc, n.

"SI a reusit sa ocupe sapte puncte de control si alte pozitii controlate de proguvernamentali, care au fost fortati sa se retraga din calea luptelor violente", precizeaza OSDO.

In opinia liderului regimului de la Damasc Bashar al-Assad, avansul inregistrat de armata siriana la Alep va schimba complet cursul bataliei in intreaga Sirie.

Bashar al-Assad a descris Alepul ca "ultima speranta" a rebelilor si sustinatorilor sai "dupa esecul acestora in bataliile de la Damasc si Homs".

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat la randul sau ca bombardamentele vor continua la Alep pana la alungarea tuturor "banditilor". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro