Statul Islamic pregateste un nou val de atentate in Europa

Statul Islamic pregateste un nou val de atentate in Europa

Potrivit lui Lahur Talabany, aflat in vizita la Londra, Abu Bakr al-Baghdadi si-a gasit o ascunzatoare in desert, undeva la frontiera dintre Siria si Irak, si pune la cale un nou val de atentate in Europa.

acum 48 luni (7 Sep 2017)

Potrivit lui Lahur Talabany, aflat in vizita la Londra, Abu Bakr al-Baghdadi si-a gasit o ascunzatoare in desert, undeva la frontiera dintre Siria si Irak, si pune la cale un nou val de atentate in Europa. El intentioneaza astfel sa refaca moralul "soldatilor" sai dupa infrangerile suferite in Siria si Irak, dar si sa arate ca gruparea sa inca este capabila sa lupte impotriva Occidentului.

"Statul Islamic a pierdut teritorii importante in Irak, precum si in Siria, dar nu am ajuns la sfarsit", a declarat reprezentantul kurd.

Pe de alta parte, comisarul european pentru Securitate a avertizat la randul sau ca exista un "risc real" de finantare de noi atacuri teroriste in Europa.

"Exista un risc real de un nou aflux de finantare pentru terorism. Trebuie sa fim constienti de acest lucru si sa lucram impreuna pentru a vedea ce putem face", a adaugat comisarul european, citat de AFP.

Conform unui raport publicat de ONU luna trecuta, Statul Islamic continua sa trimita fonduri in strainatate, de regula in sume mici si dificil de detectat.

Statul Islamic s-ar putea reconstitui intr-un viitor apropiat, a atras atentia pentru AFP cercetatorul Jean-Pierre Filiu, profesor la Sciences Po Paris. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro