Statul Islamic, in criza de doctori. Teroristii vor sa recruteze chiar si studenti la medicina

Statul Islamic, in criza de doctori. Teroristii vor sa recruteze chiar si studenti la medicina

Intr-o scrisoare deschisa prin care incearca sa convinga musulmani sa se alature Statului Islamic, Omar Hussain deplange decesele cauzate de lipsa de doctori si asistente medicale, relateaza Daily Mail. Omar Hussain, cunoscut si ca Abu Saeed Al-Britani FOTO Daily Mail Acesta a marturisit ca are probleme in a realiza cele mai marunte sarcini, de la prepararea mancarii la spalarea propriilor haine, si ca isi doreste cu disperare o sotie.

acum 98 luni (5 Jan 2016)

Intr-o scrisoare deschisa prin care incearca sa convinga musulmani sa se alature Statului Islamic, Omar Hussain deplange decesele cauzate de lipsa de doctori si asistente medicale, relateaza Daily Mail. Autorul semneaza cu pseudonimul Abu Saeed Al-Britani, si le spune potentialilor viitori colegi ca recompensele pe care le vor primi dupa moarte sunt mult mai importante decat salariile pe care le-ar putea obtine in sistemele medicale din Vest. Hussein, care a locuit cu mama sa in Marea Britanie si a lucrat ca paznic, recunoaste ca, dupa inceperea "jihadului", multi doctori din teritoriile controlate de Statul Islamic au fugit in Turcia sau peste hotare. Am vazut multi recruti invatandu-i pe altii cum sa trateze rani si multe erori sunt comise de aceste ajutoare neexperimentate. In incercarea de a-i convinge pe doctori sa se alature gruparii teroriste, al-Britanni recunoaste ca, de multe ori, luptatori neinstruiti participa la interventii chirurgicale. "Avem frati care nu au studiat nimic, dar din cauza lipsei de doctori ajuta in spitale, si de multe ori, chiar in operatii majore. Salariile de aici nu sunt atat de mari ca cele din Vest, dar traim pentru viata aceasta sau pentru cea de apoi? Desi a fost scrisa in aprilie, scrisoarea arata ca ISIS are probleme din ce in ce mai mari de a gestiona teritoriile pe care le controleaza in Siria si Irak. Organizatia terorista a pierdut, recent, orasul Ramadi, si este atacata constant din aer de Statele Unite, Franta, Rusia si Marea Britanie.

Omar Hussain, cunoscut si ca Abu Saeed Al-Britani FOTO Daily Mail Acesta a marturisit ca are probleme in a realiza cele mai marunte sarcini, de la prepararea mancarii la spalarea propriilor haine, si ca isi doreste cu disperare o sotie. Intr-unul dintre aceste mesaje, teroristul se plange ca a pierdut 50 de minute pentru a curata zece cartofi, iar in altul se declara foarte fericit dupa ce a mancat o bomboana cu ciocolata. El a marturisit ca colegii sai jihadisti fura mancare din fr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro