Statul Islamic a pierdut ultimul sau mare centru urban din Irak

Statul Islamic a pierdut ultimul sau mare centru urban din Irak

La trei ani de la ascensiunea fulgeratoare din Irak si Siria, Statul Islamic se afla acum pe punctul de a-si pierde "califatul". "Peste 41.500 de kilometri patrati au fost recuperati si peste patru milioane de irakieni eliberati" in cei trei ani de operatiuni impotriva jihadistilor, s-a felicitat Coalitia Internationala anti-SI intr-un comunicat publicat dupa victoria de la Hwaija.

acum 28 luni (6 Oct 2017)

La trei ani de la ascensiunea fulgeratoare din Irak si Siria, Statul Islamic se afla acum pe punctul de a-si pierde "califatul".

Joi, fortele irakiene i-au alungat pe jihadistii din cadrul SI din Hawija, ultimul mare oras din Irak ocupat de catre acestia din urma. Operatiunea de eliberare a acestei localitati situate la 280 de kilometri nord de capitala Bagdad a durat aproape doua saptamani.

In Siria, o tara aflata de sase ani in razboi, Statul Islamic este atacat din mai multe parti. Jihadistii din cadrul SI sunt pe cale sa piarda Rakka, orasul proclamat drept capitala a califatului lor, si incearca cu ultimele puteri sa pastreze controlul asupra provinciei Deir ez-Zor, la granita cu Irak.

"Peste 41.500 de kilometri patrati au fost recuperati si peste patru milioane de irakieni eliberati" in cei trei ani de operatiuni impotriva jihadistilor, s-a felicitat Coalitia Internationala anti-SI intr-un comunicat publicat dupa victoria de la Hwaija.

Aproximativ 12.500 de civili au fugit din Hawija la inceputul ofensivei, potrivit ONU. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro