Statul Islamic a difuzat doua inregistrari video in care avertizeaza ca atacurile teroriste de la Bruxelles sunt doar inceputul

Statul Islamic a difuzat doua inregistrari video in care avertizeaza ca atacurile teroriste de la Bruxelles sunt doar inceputul

Oficial european: Un atac cibernetic impotriva unei centrale nucleare, posibil "inainte de cinci ani" Preluarea controlului asupra unei centrale nucleare de catre o miscare jihadista ar putea deveni realitate in maxim cinici ani, a admis coordonatorul Uniunii Europene pentru combaterea terorismului, Gilles de Kerchove, in timp ce securitatea instalatiilor nucleare belgiene este in centrul atentiei dupa atacurile teroriste de marti, relateaza agentia France-Presse, citata de Agerpres.

acum 97 luni (26 Mar 2016)

Cele doua inregistrari video au fost trimise ziarului belgian "Le Soir", iar in ele apar doi militanti radicali care le cer guvernelor occidentale sa-si retraga trupele din Siria si Irak, precizeaza China Noua, care citeaza postul belgian RTBF. Amintiti-va de mesajul meu de acum un an cand am anuntat ca vom ataca Parisul si Bruxellesul.

O teorie lansata dupa atacurile teroriste din Bruxelles, soldate cu 31 de morti, este ca teroristii ar fi planuit sa bombardeze initial centrale nucleare din Belgia. Oficial european: Un atac cibernetic impotriva unei centrale nucleare, posibil "inainte de cinci ani"

Preluarea controlului asupra unei centrale nucleare de catre o miscare jihadista ar putea deveni realitate in maxim cinici ani, a admis coordonatorul Uniunii Europene pentru combaterea terorismului, Gilles de Kerchove, in timp ce securitatea instalatiilor nucleare belgiene este in centrul atentiei dupa atacurile teroriste de marti, relateaza agentia France-Presse, citata de Agerpres.

"Nu as fi surprins ca, inainte de cinci ani, sa existe incercari de a utiliza internetul pentru atentate", inclusiv prin preluarea controlului asupra "centrului de gestionare a unei centrale nucleare, a unui centru de control aerian sau al cailor ferate", a estimat el, intr-un interviu pentru cotidianul "La Libre Belgique".

Cu toatea acestea, Kerchove a estimat ca Departamentul belgian al Apararii este "destul de bun" in materie de securitate cibernetica.

Presa belgiana a relatat vineri ca o celula terorista din Bruxelles responsabila de atentatele de marti ar fi intentionat sa comita un atac armat pe strazile capitalei Belgiei, de tipul atacurilor din 13 noiembrie 2015 de la Paris, si sa fabrice o "bomba murdara" radioactiva.

In urma atacurilor teroriste de marti de la Bruxelles, masurile de securitate au fost consolidate la cele doua centrale nucleare din ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro