Statul Islamic a contraatacat si a recucerit aproape jumatate din orasul Abu Kamal, ultimul sau fief urban din Siria

Statul Islamic a contraatacat si a recucerit aproape jumatate din orasul Abu Kamal, ultimul sau fief urban din Siria

Gruparea jihadista este vizata aici de doua ofensive distincte, una dusa de armata lui Bashar al-Assad, iar alta de Fortele Democratice Siriene (FDS),care sunt sprijinite de Statele Unite. Peste 330.000 de persoane au fost ucise in razboiul din Siria, care a izbucnit in martie 2011 in urma unor manifestatii reprimate in sange de regimul de la Damasc.

acum 80 luni (10 Nov 2017)

Armata siriana s-a felicitat joi pentru victoria de la Abu Kamal, apreciind ca semnifica "prabusirea proiectului organizatiei teroriste Statul Islamic in regiune".

Insa succesul a fost de scurta durata, jihadistii din cadrul SI reusind sa recucereasca apropae jumatate din acest oras din estul Siriei, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

"Statul Islamic a contraatacat incepand de joi seara si a recucerit mai mult de 40% din orasul Abu Kamal", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Potrivit OSDO, ofensiva pentru preluarea controlului asupra Abu Kamal a fost dusa, in special, de militii irakiene, combatanti ai miscarii siite libaneze Hezbollah si ai Gardienilor Revolutiei din Iran.

Gruparea jihadista este vizata aici de doua ofensive distincte, una dusa de armata lui Bashar al-Assad, iar alta de Fortele Democratice Siriene (FDS),care sunt sprijinite de Statele Unite.

Trupele guvernamentale, situate pe partea vestica a raului Eufrat, care taie in diagonala provincia Deir ez-Zor, controleaza 38% din teritoriul acestei regiuni bogate in petrol, in timp ce FDS, ale caror pozitii se afla pe partea de est, controleaza 32%.

Peste 330.000 de persoane au fost ucise in razboiul din Siria, care a izbucnit in martie 2011 in urma unor manifestatii reprimate in sange de regimul de la Damasc. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro