Statele Unite: reuniune confidentiala a serviciilor secrete si responsabililor electorali. Cum raspunde Rusia

Statele Unite: reuniune confidentiala a serviciilor secrete si responsabililor electorali. Cum raspunde Rusia

Bannon, audiat timp de 20 de ore de Mueller Ultima persoana audiata de catre Mueller este Steve Bannon, fostul strateg al lui Donald Trump. Purtatoarea de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus in cadrul unei conferinte de presa ca Moscova are dovezi cu privire la "interferentele distructive ale unor tari occidentale" in afacerile sale interne inainte de scrutinul din 18 martie.

acum 57 luni (16 Feb 2018)

Participantii la aceasta reuniune nu vor avea voie sa dea detalii despre continutul discutiilor, intrucat acestea vor fi confidentiale, a precizat joi Biroul Directorului Serviciului National de Informatii (ODNI).

Reprezentanti ai ODNI, Biroului Federal de Investigatii (FBI) si Departamentului pentru Securitate Interna vor prezenta exemple cu tentative recente de interferenta in sistemul electoral american, spun surse apropiate dosarului. El a afirmat ca a vazut probe de dovezi ca Rusia este una dintre aceste entitati. Potrivit serviciilor americane, Kremlinul s-a amestecat in alegerile prezidentiale din noiembrie 2016 pentru a-l ajuta pe Donald Trump sa o invinga pe democrata Hillary Clinton, acuzatie contestata atat de candidatul republican devenit presedinte, cat si de puterea de la Moscova. Bannon, audiat timp de 20 de ore de Mueller

Ultima persoana audiata de catre Mueller este Steve Bannon, fostul strateg al lui Donald Trump.

Mueller si Bannon s-au intalnit de doua ori in cursul acestei saptamani, iar audierile au durat circa 20 de ore, conform BBC.

Echipa lui Mueller il suspecteaza pe Bannon ca detine informatii cruciale despre administratia Trump, inclusiv detalii despre motivele pentru care presedintele american l-a concediat pe fostul director al FBI, James Comey, transmite postul BBC, preluat de news.ro.

Comey a declarat anterior ca "nu are nicio indoiala" ca a fost concediat de Trump pentru a influenta investigatia legata de Rusia, acuzatie negata de Casa Alba.

O sursa apropiata dosarului a declarat pentru Associated Press ca Bannon a raspuns la toate intrebarile care i-au fost puse de catre Mueller.

Investigatia lui Mueller se desfasoara in paralel cu alte patru similare coordonate de politicieni din Congresul american. Moscova raspunde cu aceeasi arma

Rusia acuza la randu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro