Statele Unite au livrat Israelului primele doua avioane de lupta F-35 ce nu pot fi detectate de sistemul rusesc S-300

Statele Unite au livrat Israelului primele doua avioane de lupta F-35 ce nu pot fi detectate de sistemul rusesc S-300

Pentru a reflecta importanta momentului, autoritatile au organizat un adevarat eveniment festiv, de talia ceremoniei de primire a unui sef de stat important. Sosirea primelor doua avioane F-35, construite de compania americana Lockheed Martin, este destinata sa reflecte puterea relatiei strategice dintre Israel si Statele Unite, in ciuda divergentelor dintre Guvernul Netanyahu si administratia Barack Obama, aflata pe ultima suta de metri de mandat. Israelul a platit pentru primele 33 de avioane un pret mediu de 110 milioane de dolari (103,5 milioane de euro) bucata.

acum 96 luni (12 Dec 2016)

Pentru a reflecta importanta momentului, autoritatile au organizat un adevarat eveniment festiv, de talia ceremoniei de primire a unui sef de stat important.

Premierul Benjamin Netanyahu, presedintele Reuven Rivlin, ministrul Apararii Avigdor Lieberman, reprezentanti ai Statului Major, ai lumii politice autohtone au fost invitati la acest eveniment organizat la baza Nevatim, in sudul tarii, unde cele doua F-35 au aterizat la ora locala 14.00.

Capabile sa se sustraga sistemelor de aparare antiaeriana, "F-35 constituie un element suplimentar care sa ne permita sa ne mentinem superioritatea aeriana in regiune", subliniaza Avigdor Lieberman intr-un comunicat. Avioanele F-35 sunt cunoscute ca pot sa treaca neobservate de sistemul de rachete S-300 livrat Teheranului de catre Rusia.

Intr-un interviu acordat duminica la canalul de televiziune american CBS, Benjamin Netanyahu a afirmat ca doreste sa discute cu presedintele american ales Donald Trump despre modalitatile de revenire asupra acordului incheiat intre marile puteri si Teheranul asupra programului nuclear iranian.

Avionul (F-35) "a fost conceput pentru a face fata celor mai avansate sisteme desfasurate in prezent in Orientul Mijlociu", a precizat pentru AFP Steve Over, de la Lockheed Martin.

Sosirea primelor doua avioane F-35, construite de compania americana Lockheed Martin, este destinata sa reflecte puterea relatiei strategice dintre Israel si Statele Unite, in ciuda divergentelor dintre Guvernul Netanyahu si administratia Barack Obama, aflata pe ultima suta de metri de mandat.

Statul israelian a comandat 50 de avioane stealth si va primi versiunea A a avionului F-35, cu decolare si aterizare clasica.

Aceste aparate pot transporta diferite tipuri de arme si zboara cu o viteza supersonica de circa 1.900 de kilometri pe ora. Sunt considerate de sase ori... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro