Statele Unite au folosit in premiera doua arme noi in contextul bombardamentelor din Siria

Statele Unite au folosit in premiera doua arme noi in contextul bombardamentelor din Siria

Per total, nu mai putin de 105 rachete au lovit teritoriul sirian, si anume puncte strategice de dezvoltare a armelor chimice.

acum 50 luni (17 Apr 2018)

Per total, nu mai putin de 105 rachete au lovit teritoriul sirian, si anume puncte strategice de dezvoltare a armelor chimice. Locotenent-Generalul Keith McKenzie, directorul operatiunii, a descris atacul ca fiind un "succes care a dat peste cap sistemele de aparare ale Siriei, prin faptul ca au fost lovite mai multe tinte in acelasi timp", noteaza publicatia Business Insider. Astfel ca si-au facut debutul in batalie sistemul de rachete JASSM-ER si un submarin nuclear de clasa Virginia. Sistemul s-a descurcat excelent la prima utilizare si poate fi montat pe bombardierele B-1B, B-2 Spirit sau pe traditionalele F-15 si F-16.

In ceea ce priveste submarinul, acesta face parte din noua clasa de submersibile introdusa in Marina SUA, clasa Virginia, care se caracterizeaza, in principal, prin silentiozitate. El este dotat cu 16 rachete Tomahawk si mai dispune si de patru tuburi de lansare de torpile, fiecare de 533 mm in diametru. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro