Start pentru migratia primarilor

Start pentru migratia primarilor

Totusi, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta, actul normativ urma sa fie semnat, inainte de a fi insusit de premier, de vicepremierii Liviu Dragnea si Gabriel Oprea si avizat favorabil de catre Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc. Guvernul Ponta a aprobat ordonanta de urgenta care suspenda pentru 45 de zile Statutul alesilor locali in ciuda criticilor aduse de ambasadele occidentale si opozitia din Romania.

acum 94 luni (2 Sep 2014)

Ordonanta de urgenta care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata, ieri, in Monitorul Oficial. Alesii locali care isi vor schimba formatiunea, in termenul de 45 de zile, prevazut in document, o vor putea face o singura data.

Pe langa semnatura premierului Victor Ponta, ordonanta de urgenta este contrasemnata de vicepremierii Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.

Explicatiile PSD

Anterior, vicepresedintele PSD Gabriela Firea justificase intarzierea publicarii ordonantei in Monitorul Oficial prin faptul ca are nevoie de avizul Consiliului Legislativ si de toate semnaturile. Intrebata de ce s-a amanat publicarea in Monitorul Oficial a OUG privind migratia alesilor locali, adoptata de Guvern acum o saptamana, Gabriela Firea a raspuns: "Nu am inteles ca fiind o amanare". "Eu am inteles ca este nevoie de absolut toate semnaturile, ca trebuia si un aviz de la Consiliul Legislativ si va fi publicata aceasta Ordonanta in Monitorul Oficial si ea va intra in vigoare.

Insa, Consiliul Legislativ a emis pe data de 28 august un aviz favorabil cu observatii la OUG privind migratia alesilor locali, in ziua in care a fost adoptata de Guvern, ceea ce contrazice declaratiile senatorului PSD. Totusi, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta, actul normativ urma sa fie semnat, inainte de a fi insusit de premier, de vicepremierii Liviu Dragnea si Gabriel Oprea si avizat favorabil de catre Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc. Cum in Monitorul Oficial documentul a aparut contrasemnat de cei doi vicepremieri, nu este exclus ca problemele semnalate de senatorul PSD sa fi existat la Ministerul Justitiei.

Guvernul Ponta a aprobat ordonanta de urgenta care suspenda pentru 45 de zile Statutul alesilor locali in ciuda criticilor aduse de ambasadele occidentale si opozitia din Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro