Start pentru Legea "Fiecare Copil la Gradinita"

Start pentru Legea

Noile norme au fost dezvoltate de Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Finantelor Publice si Ministerul Educatiei, grupul de lucru fiind moderat de Cancelaria Primului Ministru - cu participarea permanenta a reprezentantilor Asociatiei OvidiuRo, si s-au aflat in procedura de consultare publica timp de 10 zile, in perioada 5 -14 ianuarie 2016.

acum 45 luni (22 Jan 2016)

In Romania, ponderea copiilor care merg la gradinita sau care sunt incadrati in forme oficiale de educatie este sub 10% in totalul copiilor sub 3 ani, conform ultimelor date disponibile Eurostat. Spre deosebire de Danemarca, unde 7 din 10 copii sunt incadrati intr-o forma oficiala de educatie, Romania se plaseaza pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste educatia prescolara.

Noile norme au fost dezvoltate de Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Finantelor Publice si Ministerul Educatiei, grupul de lucru fiind moderat de Cancelaria Primului Ministru - cu participarea permanenta a reprezentantilor Asociatiei OvidiuRo, si s-au aflat in procedura de consultare publica timp de 10 zile, in perioada 5 -14 ianuarie 2016. Stim din etapa de pilotare ca inscrierea cat mai multor copii la gradinita si conditionarea stricta a acordarii stimulentului educational de prezenta sunt esentiale. Ceea ce va conta insa va fi capacitatea echipelor locale de a colabora si de a gasi solutii la problemele punctuale precum si sustinerea institutiilor judetene si nationale" subliniaza Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo. 248/2015 sau Legea ,,Fiecare Copil la Gradinita" (FCG) raspunde obiectivelor cu privire la reducerea abandonului scolar (la 11.3%) si a saraciei si inechitatii sociale ce deriva din Strategia Europa 2020. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro