Start la Roland Garros, turneul favorit al Simonei Halep

Turneul, al doilea de Grand Slam al anului, debuteaza duminica, atunci cand se vor disputa primele meciuri de pe tabloul principal si se va incheia pe data de 7 iunie. Alaturi de Halep, Serena Williams si Sarapova a revenit in liga mare si Petra Kvitova, jucatoare care o perioada de timp a fost mai de graba preocupata cu recuperarile si evitarea unor noi accidentari.

acum 100 luni (21 May 2015)

Zgura pariziana se va aglomera din nou si la aceasta editie cu toate numele mari ale tenisului mondial, in frunte cu Williams, Sarapova, Halep, dar si Federer sau Djokovic. Pentru romance este o noua sansa de afirmare pe suprafata lor preferata de joc. Turneele ATP/WTA de la Bucuresti se disputa pe aceeasi surprafata, astfel ca zgura ramane in inimile romanilor. Daca pentru Irina Begu turneul va fi o noua posibilitate de afirmare, pentru Halep, Roland Garros va putea face diferenta intre locul 3 si locul 2 mondial, pe care l-a pierdut pentru a doua oara in favoarea Mariei Sarapova.

Turneul, al doilea de Grand Slam al anului, debuteaza duminica, atunci cand se vor disputa primele meciuri de pe tabloul principal si se va incheia pe data de 7 iunie. Inaintea turneului din acest an se pot ridica mai multe intrebari: va fi in stare Halep sa joace o noua finala, cum va arata podiumul WTA dupa RG, cat de probabil este sa se impuna o jucatoare surpriza - Petra Kvitova?

Simona Halep, a treia favorita, finalista la Roland Garros in 2014, are o batalie cumplita de dus la aceasta editie. Romanca este in continuare privita drept una dintre favoritele turneului, insa de aceasta data vor fi cel putin 4 nume mari care vor intra in batalie cu sanse egale. Alaturi de Halep, Serena Williams si Sarapova a revenit in liga mare si Petra Kvitova, jucatoare care o perioada de timp a fost mai de graba preocupata cu recuperarile si evitarea unor noi accidentari.

In timp ce Sarapova castiga turneul, anul trecut, celelalte rivale aveau urmatoarele rezultate: Serena Williams (turul 2) - eliminata de Muguruza 6-2, 6-2; Totusi evolutiile sale de la ultimele turnee au facut pe romanca sa fie mai rezervata de aceasta data, ea declarand inaintea turneului ca mai intai vrea sa ajunga in finala.

Drumul Simonei nu va fi unul usor, indiferent de cum va arata tabloul principal dupa tragerile la sorti. Avand in vedere ca ocupa locul 3 mondial, cel mai probabil Halep o v... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro