Staretul unei manastiri din judetul Vaslui, atacat noaptea in propria chilie

Staretul unei manastiri din judetul Vaslui, atacat noaptea in propria chilie

Evenimentul s-a produs in noaptea de duminica spre luni, in chiliile lacasului de cult situat pe raza comunei Miclesti. "Am fost sesizati la numarul de urgenta 112, in noaptea de 12/13 martie, in jurul orei 02.20, de catre un barbat de 67 din Miclesti, care a reclamat faptul ca a fost agresat in timp ce se afla intr-o chilie.

acum 40 luni (13 Mar 2017)

Evenimentul s-a produs in noaptea de duminica spre luni, in chiliile lacasului de cult situat pe raza comunei Miclesti.

"Am fost sesizati la numarul de urgenta 112, in noaptea de 12/13 martie, in jurul orei 02.20, de catre un barbat de 67 din Miclesti, care a reclamat faptul ca a fost agresat in timp ce se afla intr-o chilie. La fata locului s-au deplasat politisti de la Sectia 2, iar in urma verificarilor, au stabilit ca in cursul noptii, in timp ce persoana de 67 de ani dormea, persoane necunoscute au patruns in chilie si l-au lovit. Barbatul a fugit in alta chilie, iar cand a revenit in incapere a constatat ca ii lipsesc cheile de la doua autoturisme si cele de la lacasul de cult. In perioada comunista, in 1984, pe cand era staret la manastirea Durau, a semnat un angajament de colaborare cu securitatea, motivand ca astfel a scapat de puscarie, dupa ce aceiasi securisti i-ar fi inscenat un furt. Astfel, in anul 1990, pe cand era vicar administrativ la Arhiepiscopia Tomisului, i s-a desfacut disciplinar contractul de munca, dupa ce superiorii sai au aflat de condamnare.

In anul 1993, chiar in apropierea movilei, considerata monument istoric, si a rezervatiei naturale de salcami, protejata de lege, Arhimandritul Gusa a sfintit paraclisul Manastirii Stefan cel Mare si Sfant. In 2005,biserica manastirii a fost fost mistuita de un incendiu , provocate de un scurt circuit.

In locul bisericii mistuite de incendiu, au fost construite alte doua biserici, una de lemn pentru calugari si alta de piatra (care insa nu a fost finalizata nici pana astazi. In 2013, un alt incendiu a fost la un pas sa distruga lacasul de cult, insa interventia pompierilor a facut a focul sa fie lichidat fara a fi afectat lacasul de cult, ci numai o anexa gospodareasca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro