"Starea Natiei", la un pas de a nu mai fi difuzata de TVR 1. Patraru: "Presiunile din interior, aproape imposibil de suportat"

Contractul echipei "Starea Natiei" nu a fost reinnoit In editia de marti, 26 aprilie, a emisiunii "Starea Natiei", jurnalistul Dragos Patraru a marturisit ca s-ar putea ca saptamana aceasta sa fie ultima in care TVR 1 mai difuzeaza emisiunea, intrucat contractul expira pe 30 aprilie si, in lipsa unui presedinte-director general, in TVR este "un haos total", iar el nu a primit niciun raspuns la solicitarile legate de viitorul productiei.

acum 83 luni (27 Apr 2016)

Contractul echipei "Starea Natiei" nu a fost reinnoit In editia de marti, 26 aprilie, a emisiunii "Starea Natiei", jurnalistul Dragos Patraru a marturisit ca s-ar putea ca saptamana aceasta sa fie ultima in care TVR 1 mai difuzeaza emisiunea, intrucat contractul expira pe 30 aprilie si, in lipsa unui presedinte-director general, in TVR este "un haos total", iar el nu a primit niciun raspuns la solicitarile legate de viitorul productiei. "Un act aditional expira la finele acestei saptamani si nimeni nu ne poate spune daca exista vointa de a continua aici cu aceasta emisiune. Mai mult, presiunile din interior la adresa noastra, concretizate in tot felul de amenintari si injuraturi zilnice, au devenit aproape imposibil de suportat", a dezvaluit jurnalistul la TVR 1. Dragos Patraru: "Nu suntem platiti de doua luni" Mai mult, Patraru sustine ca echipa sa nu si-a mai primit salariul din luna martie, dar si ca nu exista "o strategie clara si o vointa puternica pentru iesirea TVR din faliment." Exista un Consiliu de Administratie, dar nu functioneaza cum trebuie, pentru ca nu exista un presedinte director general. Nu suntem platiti de doua luni, adica nu ne-am primit banii pe luna martie", a declarat Dragos Patraru marti seara in timpul emisiunii "Starea Natiei". Dragos Patraru: "Este practic imposibil sa mai continuam, spre bucuria unora" "Cat despre performanta, lasandu-ne seara de seara sa incepem emisiunea cu audienta 0, TVR ne pune in imposibilitatea de a realiza obiectivele pe care ni le-am propus si pentru care suntem platiti. Nu poti face performanta si, mai ales, nu iti poti indeplini misiunea publica intr-o institutie care nu-si doreste asta. De asemenea, Patraru a tinut sa-i multumeasca Irinei Radu, fostul presedinte-director general interimar al TVR, "pentru cate a incasat in ultimii doi ani din cauza noastra si pentru cum a avut grija de noi pana de curand", dar si Monicai Ghiurco, reprezentant al salariatilor TVR in CA si ultima propunere la sefia TVR, pentru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro