Starea copiilor de la Iasi, care au jucat "Balena albastra", este buna. Ei vor fi consiliati psihologic

Cei cinci copii din Iasi, care au jucat "Balena albastra" si care s-au asfixiat, se simt mai bine, insa vor primi consiliere psihologica in spital, scrie agentia News.ro.Vineri seara, au fost audiati la Politie mai multi profesori ai Scolii "Veronica Micle" din Iasi, politistii urmand sa discute si cu elevii participanti la joc, dupa externarea acestora din spital. Surse din randul medicilor spuneau ca elevii ar fi pus in practica o varianta a jocului "Balena Albastra", lansat in Rusia si din cauza caruia s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenti, in timp ce surse din Politie afirmau ca ar fi vorba doar despre o idee lansata de unul dintre copii.

acum 44 luni (18 Mar 2017)

Cei cinci copii din Iasi, care au jucat "Balena albastra" si care s-au asfixiat, se simt mai bine, insa vor primi consiliere psihologica in spital, scrie agentia News.ro.Vineri seara, au fost audiati la Politie mai multi profesori ai Scolii "Veronica Micle" din Iasi, politistii urmand sa discute si cu elevii participanti la joc, dupa externarea acestora din spital.

Medicul Catalina Ionescu, din cadrul Spitalului de Copii "Sfanta Maria" din Iasi, a declarat ca toti cei cinci copii adusi vineri la aceasta unitate de la Scoala gimnaziala Veronica Micle se simt bine, sunt constienti si coopereaza cu medicii. Doi dintre ei au fost mai grav, pentru ca au ajuns la spital cu lipsa de oxigen.

In cursul serii de vineri, au fost audiati la Politie mai multi profesori din cadrul Scolii Veronica Micle din Iasi.

Autoritatile nu au stabilit, deocamdata, daca elevii s-au inspirat din jocul Balena Albastra, aparut pe retelele de socializare din Rusia, un joc periculos soldat cu moartea a peste o suta de tineri.

Totusi, mai multi colegi ai elevilor care au participat la jocul pus in practica vineri la scoala din Iasi spun ca au auzit de la o alta adolescenta implicata in incident ca ar fi vorba despre jocul Balena Albastra.

Medicul Catalina Ionescu sustine ca a stat de vorba cu copiii care au ajuns in spital si ca acestia ar fi dat de inteles ca nu s-ar fi inspirat din jocul aparut in Rusia.

Diectorul scolii Veronica Micle din Iasi, Gabriel Gavrilut, a afirmat ca ancheta interna in acest caz continua, dar ca este posibil ca elevii sa fi incercat sa puna in practica un joc vazut pe internet. Nu excludem sa se fi inspirat de pe internet, nu ne-am mai confruntat cu asa ceva in scoala. Probabil ca s-au luat unii dupa altii, s-au influentat reciproc, a fost un act de teribilism care se putea incheia tragic", a precizat mama unei eleve de la Scoala Veronica Micle din Iasi.

Cei cinci elevi ieseni au ajuns vineri la spital, dupa ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro