Starea copiilor care au baut apa cu antigel la scoala este buna si urmeaza sa fie externati

Starea copiilor care au baut apa cu antigel la scoala este buna si urmeaza sa fie externati

Substanta toxica a ajuns accidental in reteaua de apa potabila, dupa ce lucratorii firmei care se ocupa de reabilitarea scolii si de centrala termica a unitatii de invatamant au vrut sa faca proba centralei termice, introducand lichidul in instalatie, probabil fara a strange suficient robinetele.

acum 39 luni (21 Oct 2017)

"Copiii sunt foarte bine, nu au simptome, nu a aparut nici un fel de problema peste noapte. Au fost evaluati din nou, ii vom evalua din nou si cel mai probabil vor fi externati astazi in jurul prinzului, pentru a fi trecute cele 24 de ore de la momentul la care au baut apa cu antigel. Nu putem cuantifica cat a baut fiecare, este imposibil, insa important e ca nu au aparut probleme si speram sa nu apara nici in urmatoarele ore si sa-i externam in jur de ora 12!", a declarat directorul medical al SJU Braila, Alina Neacsu.

14 baieti si 3 fetite au ajuns vineri la spitalul din Braila, dupa ce au baut apa contaminata cu antigel, de la cismeaua din curtea scolii.

Substanta toxica a ajuns accidental in reteaua de apa potabila, dupa ce lucratorii firmei care se ocupa de reabilitarea scolii si de centrala termica a unitatii de invatamant au vrut sa faca proba centralei termice, introducand lichidul in instalatie, probabil fara a strange suficient robinetele. Din cauza presiunii crescute, apa din instalatie a refulat in conducta de apa potabila si astfel s-a ajuns la situatia ca mai multi copii sa bea apa contaminata.

De reabilitarea scolii din localitatea Victoria si implicit de centrala termica a unitatii se ocupa firma Danimex, care a castigat contractul de extindere a unitatii de invatamant in decembrie 2015. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro