Stadionul Oblemenco din Craiova va avea sase etaje. Constructia va dura inca patru luni

Stadionul Oblemenco din Craiova va avea sase etaje. Constructia va dura inca patru luni

"Urmarea a implementarii unor solutii optimizate si adaptate la situatia din teren, dupa efectuarea lucrarilor de demolare, precum si pentru a asigurara cerintele din UEFA EURO 2020 Tournament Requirements, pentru asigurarea conditiilor necesare desfasurarii competitiilor sportive de nivel FIFA, UEFA EURO 2020, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF -Liga I si celelalte competitii interne de fotbal, meciuri de rugby cu public pentru nivel mondial si national - in varianta Rugby League city si in varianta Rugby Union, a intervenit necesitatea revizuirii indicatorilor tehnico-economici avizati in baza Studiului de Fezabilitate emis in 2014 pentru Complexul Sportiv Craiova - Stadion de Fotbal, situata in B-dul Stirbei Voda nr.34, Municipiul Craiova, Judetul Dolj", se arata in motivarea proiectului de HG.

acum 81 luni (13 Jul 2017)

Noul termen de finalizare a lucrarilor este de 4 luni.

Termenul de finalizare a lucrarilor la Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova a fost decalat de mai multe ori, ultima data din cauza unor infiltratii de apa constatate in zona peluzei si a tribunei a doua. "Asa cum am tot anuntat, constructia stadionului va fi finalizata la sfarsitul anului (2016 - n.r.), iar suprafata de joc va fi gata in februarie - martie 2017, cand va fi facuta si receptia. Nu se poate pune gazonul mai repede, avand in vedere ca macaralele nu pot fi scoase din mijlocul constructiei pana la finalizarea ei", scria Olguta Vasilescu pe pagina sa de Facebook, pe data de 7 iulie 2016.

Va avea 6 etaje

Stadionul Oblemenco va avea un regim de inaltime de P+6E, fata de P+M+4E, cum era prevazut initial, putand sa gazduiasca 30.983 de persoane, fata de 30.000 cum era prevazut anterior in proiect.

Stadionul va avea o inaltime maxima de 50,14 m, o suprafata a terenului de joc si a zonei de protectie de10.871 mp si 7 niveluri.

"Avand in vedere economiile realizate pe parcursul realizarii investitiei, datorate optimizarii solutiilor tehnice si a dotarilor si utilajelor necesare functionarii stadionului, valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este de 239.979 mii lei/52.656 mii euro", se arata in documentul citat, cu precizarea ca Primaria Craiova nu va contribui cu mai mult de 10% din valoarea totala estimata la momentul adoptarii si aprobarii prin Hotararea Consiliului Local Craiova nr. Acestea, conform Studiului de fezabilitate din 2014, erau amplasate la nivelul 3, in skybox-urile de pe capete, cu vizibilitate redusa la terenul de fotbal.

"Urmarea a implementarii unor solutii optimizate si adaptate la situatia din teren, dupa efectuarea lucrarilor de demolare, precum si pentru a asigurara cerintele din UEFA EURO 2020 Tournament Requirements, pentru asigurarea conditiilor ne... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro