SRI: Telefoanele cu ANDROID pot fi tinta atacurilor cibernetice. Cum ne PROTEJAM

Terminalele mobile dotate cu sistemul de operare Android pot fi ținta unor amenințări informatice, a anunțat Serviciul Roman de Informații. Una dintre ele este actualizarea permanentă a sistemului de operare, precum și a browserului de Internet. De asemenea, NU trebuie deschise atașamentele unor mailuri care au fost primite de la o persoană necunoscută.

acum 57 luni (19 Nov 2015)

Terminalele mobile dotate cu sistemul de operare Android pot fi ținta unor amenințări informatice, a anunțat Serviciul Roman de Informații.

Avertismentul SRI se bazează pe concluziile specialiștilor prezenți la o conferință intitulată CJS Mobile Security, conferință desfășurată la data de 16 noiembrie. Telefoanele dotate cu sistem Android sunt cele mai numeroase dispozitive mobile de pe piață.

Programele malware, de exemplu cele de control la distanță, pot "infecta" dispozitivele mobile. Ce va include

In acest context, SRI a elaborat un "Ghid de autoprotecție", adresat persoanelor care doresc să navigheze in siguranță pe Internet.

Una dintre ele este actualizarea permanentă a sistemului de operare, precum și a browserului de Internet.

De asemenea, SRI recomandă utilizarea unei soluții antivirus actualizate zilnic.

Site-urile accesate trebuie să fie, pe cat posibil, de incredere. Un indiciu in acest sens poate fi "calificativul de incredere", care este acordat, in mod automat, de unele browsere.

Sistemul de operare trebuie setat astfel incat să afişeze și extensiile fişierelor (nu doar numele acestora), pentru a observa extensiile. O asemenea precauție este necesară intrucat distribuitorii de aplicaţii periculoase modifică frecvent extensia lor, pentru a convinge utilizatorii să ruleze fişiere executabile.

NU trebuie actualizate niciun fel de informații personale prin intermediul unor linkuri primite pe mail. De asemenea, NU trebuie deschise atașamentele unor mailuri care au fost primite de la o persoană necunoscută.

Persoanele care intră pe site-uri securizate trebuie să știe că acestea folosesc https:// la inceputul adreselor web, litera "s" semnificand faptul că datele schimbate cu acel site sunt protejate prin criptare. De asemenea, opțiunea Bluetooth trebuie dezactivată atunci cand nu este necesară. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro