SRI simuleaza un atac cibernetic si monitorizeaza modul de raspuns al institutiilor din Romania

Citeste si: SRI: Orice institutie care nu are Windows licentiat sau nu are actualizarile la zi a fost afectata de atacul informatic din ultimele zile Orice institutie care nu are sistemul de operare Windows licentiat sau nu are actualizarile la zi a fost afectata, practic, de atacul informatic din ultimele zile, a declarat, pentru Romania Libera, col.

acum 45 luni (16 May 2017)

SRI simuleaza un atac cibernetic si monitorizeaza reactia institutiilor din Romania in fata unui asemenea incident, in cadrul exercitiului denumit CyDEx17.

Colonelul Anton Rog, directorul Centrului National Cyberint din cadrul SRI, ne-a precizat ca acest exercitiu a fost pregatit de Cyberint timp de luni de zile si nu are legatura cu atacul informatic declansat vineri, 12 mai, care a afectat 150 de tari, inclusiv Romania.

Citeste si: SRI: Orice institutie care nu are Windows licentiat sau nu are actualizarile la zi a fost afectata de atacul informatic din ultimele zile

Orice institutie care nu are sistemul de operare Windows licentiat sau nu are actualizarile la zi a fost afectata, practic, de atacul informatic din ultimele zile, a declarat, pentru Romania Libera, col. In aceasta activitate sunt implicati reprezentanti din 60 de institutii din Romania, atat de stat cat si private, inclusiv din cadrul unor firme producatoare de soft, ne-a precizat directorul Anton Rog.

Pe lista celor 54 de institutii protejate, sub aspect informatic, de SRI se numara, printre altele, Presedintia Romaniei, cancelaria premierului, Banca Nationala, Ministerul Economiei, DIICOT, DNA si CSM. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro