SRI: Pakistanez care a incitat la jihadul global, declarat indezirabil timp de 10 ani pe teritoriul Romaniei

SRI: Pakistanez care a incitat la jihadul global, declarat indezirabil timp de 10 ani pe teritoriul Romaniei

Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora", arata SRI.

acum 87 luni (30 Aug 2016)

"Ca urmare a masurilor specifice intreprinse de catre Serviciul Roman de Informatii, prin sentinta nr.

Aflat in Romania in calitate de solicitant al dreptului de sedere in baza casatoriei cu un cetatean roman, pakistanezul a intrat in atentia SRI la sfarsitul anului trecut, cand ar fi intrat ilegal in Romania. Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora", arata SRI.

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a sesizat, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucuresti, care a decis ca cetateanul pakistanez sa fie declarat indezirabil, pentru implicarea in fapte care constituie amenintari la adresa securitatii nationale. Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainul a fost luat in custodie publica, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrari, pentru indepartarea de pe teritoriul national. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro