Spovedania lui Turcescu: joc politic sau realitate cruda?

Spovedania lui Turcescu: joc politic sau realitate cruda?

> Mai pe seara, la B1 TV, Turcescu a confirmat ca el este autorul articolului de pe blog, ca nu este santajat si ca tot ce a spus e cat se poate de real. Imi este straniu sa vad ca un formator de opinie isi bazeaza pledoaria despre un subiect atat de important nu pe argumente, nu pe date concrete, ci pe tot felul de misticisme precum: "numai Dumnezeu stie cine este Robert Turcescu", "nu de la voi astept judecata, nu de la voi vreau sa aflu daca am gresit sau nu" sau "Traim intr-o lume in care nimic nu este intamplator".

acum 108 luni (22 Sep 2014)

>

Mai pe seara, la B1 TV, Turcescu a confirmat ca el este autorul articolului de pe blog, ca nu este santajat si ca tot ce a spus e cat se poate de real. In plus, a declarat ca se retrage de la carma emisiunii pe care o modereaza la postul mai devreme amintit, dar si din presa, cel putin pentru moment. Imi este straniu sa vad ca un formator de opinie isi bazeaza pledoaria despre un subiect atat de important nu pe argumente, nu pe date concrete, ci pe tot felul de misticisme precum: "numai Dumnezeu stie cine este Robert Turcescu", "nu de la voi astept judecata, nu de la voi vreau sa aflu daca am gresit sau nu" sau "Traim intr-o lume in care nimic nu este intamplator". Punand la socoteala anuntul misterios al presedintelui Traian Basescu despre candidatul acoperit, tind sa cred ca momentul ales de Robert Turcescu pentru auto-deconspirarea sa nu este o coincidenta. Este "un refren" scris de altii pe care "colonelul" doar il interpreteaza pentru satisfacerea unui scop politic sau pur si simplu asistam la o refulare, un "nu mai pot" afirmat cu foarte multa nesabuinta? Nu este doar o chestiune ce priveste cariera de jurnalist a lui Robert Turcescu sau credibilitatea diversilor formatori de opinie din tara noastra neplictisitoare, ci un subiect care poate provoca daune uriase anumitor institutii ale statului. Vom mai privi cu aceiasi ochi sfantul stat de drept daca se va demonstra ca anumite institutii ale statului care se ocupa cu siguranta nationala racoleaza jurnalisti, formatori de opinie, pentru a-i pune la treaba in slujba anumitor interese, alte decat cele ale statului?

Fiindca sunt circumspect fata de povestea pe care a lansat-o astazi Robert Turcescu in spatiul public (serios, un locotenent-colonel are astfel de crize de constiinta si isi pune la bataie libertatea pentru a "se elibera"?), m-am uitat cu atentie pe documentele postate pe blog. Fotografia de pe livret este o imagine cu Robert Turcescu ce poate fi gasita foarte usor pe internet. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro