Sportul viitorului. Cat de multi bani poate castiga un gamer profesionist

Sportul viitorului. Cat de multi bani poate castiga un gamer profesionist

Acesta tocmai a semnat un contract de 150.000 de dolari pe an, suma fiind cu 100.000 de dolari mai mult decat cea minima care trebuie platita gamerilor care activeaza in liga.

acum 78 luni (6 Sep 2017)

In Statele Unite ale Americii, meseria de gamer este recunoscuta si legiferata. Din pozitia de gamer, te angajezi, cineva iti plateste asigurarea medicala si o parte din castiguri iti asigura si pensia.

Tot mai multe companii si posturi TV din SUA fac investitii in competitiile de jocuri video (eSports). Echipele care activeaza in domeniu incearca sa stranga cei mai buni jucatori, iar in acest scop ofera sume de bani impresionante.

Cel mai vanat jucator la aceasta ora este Jay "sinatraa" Won, in varsta de 17 ani, practicant de Overwatch. Acesta tocmai a semnat un contract de 150.000 de dolari pe an, suma fiind cu 100.000 de dolari mai mult decat cea minima care trebuie platita gamerilor care activeaza in liga. Mama tanarului de 17 ani a semnat contractul, deoarece Jay Won nu are inca drept de semnatura la varsta sa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro