Sportivul fara o mana din Aiud, pregatit pentru cea mai dura competitie din lume, la Cercul Polar

Sportivul fara o mana din Aiud, pregatit pentru cea mai dura competitie din lume, la Cercul Polar

Levente Polgar (37 de ani) va lua startul alaturi de alti 22 de sportivi din toata lumea. In 2018, dupa cursa de la Cercul Polar, intentioneaza sa alerge de la Alba Iulia pana in Laponia, iar de 1 Decembrie de la Alba Iulia la Curtea de Arges, in semn de respect fata de memoria Regelui Mihai. Te-ar putea interesa si: Cum a scapat compania "Rosia Montana Gold Corporation" de executarea ANAF-ului pentru o datorie de 27 de milioane de lei Ce este tehnologia RSS si pentru ce este utila consumatorilor de continut web.

acum 28 luni (26 Feb 2018)

Levente Polgar (37 de ani) va lua startul alaturi de alti 22 de sportivi din toata lumea. Taxa de inscriere a fost 3.100 de lire sterline, plus alte cheltuieli de transfer bancar. Sania a costat aproape 1.200 de lire sterline si a fost cumparata din Marea Britanie. Mai are mici "probleme" de acoperit cu echipamentul, cum ar fi manusi, geci, pantaloni, sac de dormit, incaltaminte, dar sustine ca le va rezolva pana la momentul plecarii spre Canada, in 3 martie. Ultramaratonistul se antreneaza pentru aceasta competitie de aproape un an de zile, inclusiv pentru a infrunta frigul. "Maneca de la mana lipsa o voi folosi ca pe un buzunar in care voi pastra alimente si alte obiecte necesare. Toate celelalte va trebui sa le car in sanie, pe o distanta de 630 de kilometri", spune Levi. Editia din acest an a "6633 Arctic Ultra" va fi mai lunga cu 70 de kilometri decat cea de anul trecut, 630 de kilometri, in loc de 540 de kilometri.

"Toti avem sanse egale, nimeni nu are o sansa in plus sau in minus, indiferent de cine vorbim.

Levi are la activ doua participari, in 2016 si 2017, la Ultramaratonul Montblanc, in lungime de 170 de kilometri, precum si la alte competitii din Romania. In 2016 a alergat peste 1.100 de kilometri in 14 zile, traversand Romania de la Jimbolia la Vama Veche. Sportivul si-a pierdut mana dreapta intr-un accident de tren la varsta de 6 ani si lucreaza in constructii. In 2018, dupa cursa de la Cercul Polar, intentioneaza sa alerge de la Alba Iulia pana in Laponia, iar de 1 Decembrie de la Alba Iulia la Curtea de Arges, in semn de respect fata de memoria Regelui Mihai. In afara de Levente Polgar, in competitia de 350 de mile s-au mai inscris trei romani. Pe lista concurentilor se mai afla celebru inotator din Petrosani, Avram Iancu, cel care a strabatut in 2017 Dunarea inot de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra, fara obiecte ajutatoare, pe o distanta de 2.860 de kilometri. De asemenea, la "663... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro