Spor neuropsihic pentru salariatii unei primarii din Gorj. "Salariatii infrunta oameni care nu sunt intotdeauna in deplinitatile mintale"

Spor neuropsihic pentru salariatii unei primarii din Gorj.

"In perioada noiembrie 2012 - decembrie 2014 au fost efectuate plati nelegale pentru cheltuieli de personal reprezentand indemnizatie de dispozitiv, spor de confidentialitate, spor de fidelitate si spor pentru solicitare neuropsihica in suma totala de 157.480 lei, inclusiv contributii angajator", se arata intr-un raport al Curtii de Conturi dat publicitatii in urma cu putin timp.

acum 77 luni (11 Feb 2016)

Reprezentantii Curtii de Conturi au constatat ca s-au facut plati ilegale pentru diferite sporuri in valoarea de peste 150.000 de lei. "In perioada noiembrie 2012 - decembrie 2014 au fost efectuate plati nelegale pentru cheltuieli de personal reprezentand indemnizatie de dispozitiv, spor de confidentialitate, spor de fidelitate si spor pentru solicitare neuropsihica in suma totala de 157.480 lei, inclusiv contributii angajator", se arata intr-un raport al Curtii de Conturi dat publicitatii in urma cu putin timp. Primarul Vulpe: sporul este acordat pentru ca functionarii discuta si cu bolnavii psihic Dumitru Vulpe, primarul comunei Cilnic, a spus ca sporul de "solicitare neuropsihica" este acordat pentru ca functionarii intra in contact cu persoane care sufera de boli psihice: "Neuropsihic inseamna ca salariatii sunt dispusi sa infrunte oameni care nu sunt intotdeauna in deplinitatile mintale. Trebuie sa dea banii inapoi Reprezentantii Curtii de Conturi a dispus recuperarea prejudiciului: "Stabilirea intinderii prejudiciului si dispunerea masurilor prevazute de lege pentru recuperarea platilor nelegale efectuate dupa data de 01.10.2014 (inclusiv a foloaselor nerealizate), reprezentand indemnizatie de dispozitiv si sporuri de confidentialitate, fidelitate si solicitare neoropsihica, precum si luarea masurilor pentru". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro