Split TVA a intrat in vigoare. Ce banci ofera conturi gratuite si ce facilitati obtin firmele care aplica masura

Split TVA a intrat in vigoare. Ce banci ofera conturi gratuite si ce facilitati obtin firmele care aplica masura

Banca ofera, la deschiderea unui cont de TVA, mai multe facilitati precum: comision 0 de deschidere si inchidere de cont, comisioane 0 la incasari intra si interbancare, comision 0 la plati decontate in sistem interbancar si comisioane reduse cu 50% la platile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking si Internet Banking CEConline, comision 0 pentru depunerile in numerar efectuate de persoanele autorizate, comision 0 de administrare in cazul clientilor care achizitioneaza sau detin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea in mod gratuit a contului in pachet. Astfel, daca contribuabilul are in derulare la data 30 septembrie 2017 esalonare la plata pentru obligatii fiscale in cuantum de 1500 lei, din care debite TVA - 500 lei, dobanzi TVA esalonate la plata - 150 lei si penalitati de intarziere amanate la plata aferente TVA - 100 lei, acesta beneficiaza de anularea la plata a sumei de 100 lei, reprezentand penalitati de intarziere aferente TVA, daca achita pana la data de 21 decembrie 2017, inclusiv, suma de 650 lei.

acum 30 luni (2 Oct 2017)

Ce facilitati pun la bataie Finantele

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat ca le pune la dispozitie tuturor persoanelor impozabile conturi gratuite de TVA, toate comisioanele fiind zero, iar extrasele de cont urmand sa fie gratuite si disponibile si on-line.

De asemenea, Finantele sustin ca firmele care aplica optional TVA defalcat vor beneficia de anularea penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale reprezentand TVA, restante la 30 septembrie. Banca ofera, la deschiderea unui cont de TVA, mai multe facilitati precum: comision 0 de deschidere si inchidere de cont, comisioane 0 la incasari intra si interbancare, comision 0 la plati decontate in sistem interbancar si comisioane reduse cu 50% la platile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking si Internet Banking CEConline, comision 0 pentru depunerile in numerar efectuate de persoanele autorizate, comision 0 de administrare in cazul clientilor care achizitioneaza sau detin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea in mod gratuit a contului in pachet.

BCR a anuntat, de asemenea, ca agentii economici care aplica optional pentru plata defalcata a TVA vor avea: zero lei comision la deschiderea unui cont, zero lei la incasarile prin ordin de plata (la incasarile prin cec sau bilet la ordin se practica un anumit comision, deoarece implica o operatiune manuala din partea bancii), zero lei comision de administrare si zero lei la plata online.

Banca Transilvania ofera si ea gratuit deschiderea si administrarea de cont de TVA, incasarile intrabancare cu ordin de plata, incasarile si platile cu instrumente de debit, incasarile interbancare cu ordin de plata, platile intrabancare efectuate pe canal electronic, catre un alt client al bancii.

Si UniCredit Bank ofera clientilor conturi pentru plata defalcata a TVA, fiind scutiti de comisioane de administrare si de o parte din costurile de tranzactionare pentru o... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro